RallyNieuws

Goud en Zilver voor Paradigit Rally Team

Goud en Zilver voor Paradigit Rally Team Het was doorwerken voor het Paradigit Rally Team, een week na hun thuisrally stond de Autosoft Vechtdalrally al weer op de kalender. Door goed teamwerk stonden ze zaterdag weer 100% klaar en vol goede moed aan de start om net als in de editie van 2013 proberen de twee hoogste plaatsen op het podium te behalen.

De Autosoft Vechtdalrally is een compact eendaags evenement. In de ochtend waren de keuringen en verkenningen, in de middag werden in een kort tijdsbestek acht klassementsproeven afgewerkt. Vanaf het begin van de rally moest het tempo hoog liggen om vooraan mee te kunnen strijden. Een nieuwe klassementsproef en de komst van een aantal snelle concurrenten maakte het een uitdaging om het podium te halen.

Arjen de Koning / Sander van Barschot
Arjen en Sander hoopten het tempo waarmee ze de ELE Rally geëindigd waren weer op te kunnen pakken om zo niet te veel achterstand op te lopen. Tot hun verbazing bleek dat ze na de eerste drie klassementsproeven aan de leiding stonden.

Met een kleine voorsprong (5,4 seconden) werd er begonnen aan de tweede ronde met wederom dezelfde drie klassementsproeven. Arjen en Sander besloten om op de nieuwe snelle proef er nog eens extra voor te gaan zitten om hun voorsprong uit te bouwen. Dat lukte, na deze ronde hadden ze 7,5 seconde voorsprong op hun teamgenoten.

De laatste ronde lagen er nog twee al eerder gereden klassementsproeven te wachten, elk kleinste foutje zou tijdverlies opleveren en misschien zelfs wel de wedstrijd kunnen kosten. Met uiterste concentratie werd er hard doorgereden en behielden ze een voorsprong van zes seconden waardoor de winst naar Arjen en Sander ging.

“Wij zijn heel blij met deze winst. We hebben ons prima geamuseerd en bedanken hierbij de supporters voor hun steun. Daarnaast het Paradigit Rallyteam en van Hoof Sport voor het neerzetten van een probleemloze Evo X R4” sluit Sander af.

Piet van Hoof / Max Jacobs
Piet en Max hadden als voornaamste doel om een aantal nieuwe afstellingen te testen omdat deze rally niet meetelde voor hun kampioenschap. Maar mocht de mogelijkheid zich voordoen om de prestatie van vorig jaar te evenaren, dan zou men het zeker niet laten.

Tijdens de eerste ronde werd er iets te rustig van start gegaan. Mede doordat er nieuwe typen remmen op de auto zaten, welke niet helemaal naar behoren bleken te functioneren. Hierdoor was er meteen wat tijdverlies op de snel gestarte Arjen en Sander.

De remmen werden voor de tweede ronde gewisseld, het vertrouwen kwam terug en de tijden werden beter. Door verdere fine tuning van de schokdemper settings kwam er meer grip en kon de jacht op seconden worden ingezet.

“De eerste vijf klassementsproeven waren het Arjen en Sander die het snelste waren. Wij konden de laatste drie proeven de vruchten plukken van onze verbeterde afstelling en namen het stokje over om de snelste tijden te draaien” aldus Max. “Helaas was de rally te kort om ze definitief van de eerste plaats af te stoten. Maar we zijn zeer tevreden over deze rally en de verbeteringen aan de auto geven ons weer extra vertrouwen voor de volgende rally.”

Het Paradigit Rallyteam is trots dat ze ook de 10e editie van de Autosoft Vechtdalrally wisten af te sluiten met de eerste en tweede plaats. Daarnaast pakten Arjen en Sander wederom 100 punten voor hun kampioenschap. In beide kampioenschappen staan de Paradigit equipes nu aan de leiding en gaan er 100% voor om deze unieke dubbel te pakken!

De volgende rally waar U het Paradigit Rallyteam aan het werk kunt zien is tijdens de GTC Rally, die in het weekend van 4 en 5 juli rondom Etten-Leur verreden wordt.

Tekst: Paradigit Rallyteam