RallyNieuws
Troela
Troela

Grindbak

Ingeklemd tussen een midweek wandelen in Zuid-Limburg en een week EK wielrennen kijken in Drenthe, was er nog net ruimte voor de Hellendoornrally. Dit keer niet de hele editie maar slechts 2,5 proef. Eentje op de vrijdagavond en anderhalf op de zaterdagochtend. De eerste proef op de vroege zaterdag werd ook nog eens deels geneutraliseerd dus de actie was beperkt. Een zeer gezellig verjaardagsfeest van een oom die 70 was geworden zorgde ervoor dat de zaterdagmiddag werd ingevuld met luide en valse samenzang van Nederlandstalige nummers die ik normaliter thuis nooit zou draaien. En waar ik ter mijn verdediging van mijn (volgens mij) goede muzikale smaak, zeker 73,4% niet kende.

Het was een fikse reis van Bemelen maar Markelo maar een prachtig serviceterrein met goede catering zorgde ervoor dat de reisvermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon. Trouwens de rally van Hellendoorn kwam hoogstens in de buurt van het dorp dat naamgever is van dit evenement. Dat was na al die jaren even wennen.

Het startveld was voor Nederlandse begrippen prachtig met talloze snelle auto’s aan het vertrek en veel namen die ik dit jaar nog niet had zien rijden. De grootste publiekstrekker was uiteraard Jos Verstappen, de vader van (nadat Max eerst nog gewoon de zoon van was) en een man die ondertussen heeft laten zien dat hij ook ongenadig hard kan rijden in een rallyauto.

Tijdens de rally verloor hij tijd en ik zag op Facebook niet lang daarna een grindbankgrap voorbij komen. Nu moet ik zeggen dat ik mij daar ook aan bezondigd heb. Toen hij in 2021 de rally op en rondom het circuit van Assen zou rijden, schreef ik dat ik alvast rake en scherpe grappen over een grindbak had bedacht. Uiteindelijk ging de rally niet door en de rake en scherpe grappen verdwenen naar een plank waar ze nu liggen te verstoffen.

Ik heb Verstappen in België en Nederland nu een aantal keren zien rijden en ik neem mijn Ford-pet diep af voor zijn snelheid. Hij heeft erg veel indruk gemaakt en zonder het foutje in Hellendoorn had hij ook die rally zeker gewonnen. Een week later won hij de East Belgian Rally. Maar ja, het is moeilijk van een stigma af te komen ook al ben je al lang geleden gestopt met het bezoeken van grindbakken.

Maar een mening over iemand is soms moeilijk te veranderen. En vaak hebben de mensen die langs de zijlijn staan een mening zonder enige ervaring te hebben met de sport. De beste stuurlui staan altijd aan wal hoewel, ze staan dit keer misschien tot aan de assen vast in de grindbak zonder kans om los te komen en daardoor niet in staat hun mening te veranderen. Ik heb mijn mening veranderd nadat ik hem heb zien rijden. Daarom heb ik zojuist de rake en scherpe grappen onder het stof vandaan gehaald en bij het restafval gedeponeerd. Hup Jos!

PS. Stel dat de aanleg om een fantastische rallyrijder te zijn genetisch bepaald is, dan hoop ik dat ene Max Verstappen na zijn F1 carrière zijn vader gaat volgen en debuteert in de rallysport. Kijken of hij meer dan 10 rally’s op een rij kan winnen. Ik denk van wel.

Bron: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com