RallyNieuws
Hoondert SS1 Dakar 2015

Hoondert geniet van prachtige dag

Bron: Hoondert Rally Team / Foto: Dakar Press Team

“Na vier dagen stuiteren, is alles fijn,” vond Adwin Hoondert. Maar de tiende etappe van de Dakar 2015, terug op Argentijnse bodem, was écht fijn. De snelle wrc pistes en gravelpaden door de uitlopers van de Andes waren helemaal in Hoonderts straatje. “Een dag lekker sturen en verder geen gedonder. Heerlijk.”

Het stof van de negende etappe kwam Hoondert 24 uur later nog letterlijk de neus uit. “Wat een fiasco, zo’n proef. Ik heb niemand gehoord die het leuk vond. Niemand! Goed, het hoort erbij, maar ik ben blij dat we Chili achter ons hebben gelaten en weer in Argentinië zijn.”

Na die lange, rottige etappe was het een kort en vooral koud nachtje in Calama, aan de Chileense kant van de Andes. “IJskoud! Het was 6 graden. Ik heb mijn bril afgezet, maar verder heb ik alles aangehouden. Ik ben zo mijn tent in gekropen. Het is aan deze kant van de berg een stuk aangenamer. Beetje meer regen, oké. In de proef hebben we er geen last van gehad, maar op de verbinding naar het bivak in Salta was het link. Met zo veel water op de weg, krijg je het moeilijk aangeremd.”

De overvloedige regenval was het enige smetje op de dag, met een proef van 371 kilometer op een hoogte van 3500 meter. “Door die hoogte kwam ik wat pk’s te kort, maar het was goed te doen. Het was wel spannend hoor, die smalle paadjes langs ravijnen waarvan je de bodem niet zag. Oeioei! Maar verder: niks te klagen. Mooie dag, lekker snel, beetje technisch: zo wil ik ze iedere dag wel.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com