RallyNieuws
Wes van Dijk & Tim Wijnhoud - Peugeot 206 - Hellendoornrally 2023-1
Wes van Dijk & Tim Wijnhoud - Peugeot 206 - Hellendoornrally 2023-1

Kampioenschap Peugeot 206 Rally Cup wordt in Hengelo beslist

Op 21 en 22 oktober staat de Peugeot 206 Rally Cup aan de start van de Rocar Tech Twente Rally. Bijna traditioneel is dit de beslissende wedstrijd van de meest budgetvriendelijke rallycup van Nederland.

Kanshebbers titel

De spanning in de strijd om het kampioenschap van de al sinds 2017 bestaande merkenklasse is naar een kookpunt gestegen. Gaat Geert ter Harmsel, samen met navigator Alex Eisenberg, opnieuw het kampioenschap naar zich toetrekken? Of is het de in Hengelo altijd sterk rijdende Dylan Teiwes die de champagnefles mag ontkurken? In theorie maken Wes van Dijk en Tim Wijnhoud ook nog kans op de titel, maar daarbij zijn ze volledig afhankelijk van het niet finishen van de nummers één en twee in de stand van kampioenschap.

Aantrekkingskracht

Dat de Peugeot 206 Rally Cup nog steeds aantrekkingskracht heeft blijkt opnieuw uit het aantal deelnemers in 2023. Maar liefst veertien verschillende teams zijn dit jaar aan de start verschenen in één of meer wedstrijden terwijl er ook diverse equipes buiten de cup specificaties om hebben gereden. En nog mooier is het om te zien dat diverse, uit de cup afkomstige rijders, zijn doorgegroeid naar een hoger niveau. Mooiste voorbeeld hiervan is Yannick Vrielink, momenteel lijstaanvoerder in Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap. Andere ex-cuprijders zijn onder andere Ingo ten Vregelaar (nu Skoda Fabia R5), Arjan Webbink (Subaru Impreza) en Mathijs Elsinga (Subaru Impreza).

Op zondagmorgen is op het serviceterrein (opnieuw bij Thales in Hengelo) een eigen barrista aanwezig om alle huidige en voormalige deelnemers te voorzien van vers gezette koffie. Aan de sfeer hoeft het volgende week in ieder geval niet te liggen!

In de tot nu toe verreden wedstrijden valt op dat de diverse teams bijzonder aan elkaar gewaagd zijn. Maar liefst vijf verschillende teams hebben al één of meer scratchtijden gereden. Dat betekent dat in de Twenterally een spannende strijd om de overwinning verwacht mag worden waarbij het vooral belangrijk wordt om kampioenschapspunten te scoren.

Verwachte deelnemers

De Peugeot 206 Rally Cup zal naar verwachting met tien teams aan de start verschijnen. Naast de cup deelnemers staan ook enkele teams met Peugeots 206 die buiten mededinging zullen meestrijden. Het belang van een betaalbare instapklasse wordt hierdoor nog maar weer eens bevestigd. We zijn benieuwd of de, op papier snellere, Peugeots met de tweeliter motor de cup rijders kunnen voorblijven.

Wil je meer weten over de leukste en grootste en meest betaalbare rallycup van Nederland ? Kijk dan op www.206rallycup.com of onze Facebookpagina.

Bron: Peugeot 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com