RallyNieuws
Ryan Nijsink & Robert de Graaf - Mitsubishi Colt - Hellendoornrally 2023
Ryan Nijsink & Robert de Graaf - Mitsubishi Colt - Hellendoornrally 2023

Missie geslaagd voor Nijsink tijdens debuut in Hellendoornrally

Tijdens de 41e editie van de Hellendoornrally maakte Ryan Nijsink zijn rallydebuut. Met de Mitsubishi Colt werd veel ervaring opgedaan en een keurige tweede plek in de klasse behaald.

Voorafgaand is de doelstelling voor zijn eerste rally duidelijk: uitrijden en meters maken. Met startnummer 100 op de deuren van de Mitsubishi Colt begon Nijsink de openingsavond samen met navigator Robert de Graaf in het volledige donker. “Het rijden in het donker was aftasten, zeker met de snelle proef Daarle als eerste, waar de snelheden erg hoog liggen.”

Ondanks dat de Hellendoorner naar eigen zeggen behouden rijdt tijdens de vrijdagavond, sluit hij de dag af op plek 60 algemeen en P4 in de NC3-klasse.

De eerste proeven in het daglicht op zaterdagmorgen heeft Nijsink iets meer vertrouwen en klimt hij zonder al te veel risico’s te nemen naar P2 in zijn klasse en P54 algemeen.

Zwaartepunt

Het zwaartepunt van de wedstrijd lag echter op de zaterdagmiddag waar de klassementsproeven van Notter, Hellendoorn en Ypelo tweemaal op het programma stonden. Het tempo werd iets opgevoerd waardoor hij zich uiteindelijk opwerkt naar P50 algemeen en plek 2 in de NC3-klasse.

Na de finish van zijn eerste rally vertelt Nijsink: “We hebben onze doelstelling behaald en daar ben ik super blij mee. Je eerste rally rijden is speciaal en maakt veel indruk. Maar om te debuteren in de Hellendoornrally maakt het voor mij nog net even wat specialer.”

Donker

“De R1-Sport Colt liep vlekkeloos met dank aan het serviceteam. Natuurlijk zijn er nog genoeg dingen die beter kunnen. Met name het rijden in het donker en op het onverhard kan veel beter, maar goed, we zijn hier ook om te leren. De auto ging op de snelle stukken geweldig. KP Beuseberg en KP Hellendoorn waren mijn favorieten, de bochtencombinaties zijn daar fantastisch. Al met al was het een geweldige ervaring om niet snel te vergeten.”

Nijsink werd tijdens zijn rallydebuut gesteund door: Duurgroei, Haayer Car Parts, Klein Poelhuis Installatiechniek, Kamphuis Nijverdal, De Kleine Reclame, Havilux, Oogink Trilbeton, Auto Aaltink en MultiCool Klimaattechniek. “Uiteraard wil ik mijn sponsoren en serviceteam bedanken die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast ook dank naar de organisatie en de inzet van alle officials die een topevenement hebben neergezet.”

Volg de ontwikkelingen van het team via Facebook, Instagram en X: R1SportCOM

Einduitslag Eurol Hellendoornrally 2023

1 Ten Brinke/Thierie – Skoda
2 Satorius/Hain – Ford
3 Van Deijne/Verschuuren – Hyundai
4 Verstappen/Jamoul – Skoda
5 Rostek/Zenz – Skoda
50 Nijsink/De Graaf – Mitsubishi

Einduitslag NC3-klasse Eurol Hellendoornrally 2023

  1. Geerdink/De Vos – Peugeot
  2. Nijsink/De Graaf – Mitsubishi
  3. De Boer/Müller – BMW
  4. Postma/Postma – BMW
  5. Masselink/Bent – BMW

bron: R1-Sport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com