RallyNieuws
Henk Vossen & Radboud van Hoek - Ford Fiesta Rally2 - Central European Rally 2023
Henk Vossen & Radboud van Hoek - Ford Fiesta Rally2 - Central European Rally 2023

Mooie vijfde plaats bij de Masters voor Henk Vossen in de WK Central Europe Rally

In een door regen en daarmee door gladheid geteisterde WK Central European Rally hebben de Limburgse rallycrack Henk Vossen en zijn co-piloot Radboud van Hoek een overtuigende vijfde plaats in de Masters Cup gescoord. Waar collega rallyrijders her en der van de weg raakten wist de gelouterde Vossen zijn Ford Fiesta MkII in het juiste spoor te houden.

Enkele coureurs uit de WK categorie vonden deze nieuwe rally, met zijn door regen overspoelde bochtige weggetjes sterk lijken op de Rally van Monte Carlo. Henk Vossen daarentegen zag meer overeenkomsten met de WK Rally van Kroatië, die hij de afgelopen twee jaar bestreed. Hoe dan ook, feit blijft dat de Central Europe Rally voor de Helichem-equipe de nodige vraagtekens opleverde.

Toeschouwers

Dat begon al bij de zogenaamde shakedown, waarbij de rijders de juiste afstelling van het onderstel moesten zien te vinden. “Ik heb voor een hele zachte schokdemperafstelling gekozen, in combinatie met regenbanden. Dat bleek de eerste drie dagen de juiste keuze te zijn. Alleen op de slotdag was het droog en konden de droogweer slickbanden onder de Ford,” aldus Henk Vossen, die gedurende de hele rally van 312 wedstrijdkilometers en 1355 kilometer aan verbindingsetappes geen enkel probleem ondervond. Niet met de auto en ook niet met de klassementsproeven. Wel met drommen toeschouwers, die wel de nodige hoofdbrekens opleverden. “De verbindingsroutes gingen hoofdzakelijk over binnenwegen. Tel daarbij de tienduizenden toeschouwers op en je begrijpt dat die wegen verstopt raakten. Vanwege het te strakke tijdschema heb ik hier en daar toch wel wat buiten de gebaande paden moeten rijden. Dat leverde ons wat strafseconden op maar dat maakte op zich niet zoveel uit, gelukkig. Het was wel zeldzaam druk. Ze hebben zelfs een klassementsproef moeten schrappen omdat er teveel mensen stonden.”

Aanvallen

Voor Henk Vossen en Radboud van Hoek vormde de Central European Rally een mooie en spannende afsluiter van het seizoen. “Het was constant oppassen geblazen. Erg tricky,” vertelt Van Hoek. Henk Vossen schetst de situaties als volgt: “Je kunt niet op een normale manier een bocht aanvallen. Ze zijn heel onoverzichtelijk en de kans is groot dat het eind van de bocht uitgereden is en er bakken modder op de weg liggen. Met onze solide rijstijl zijn we nergens in de problemen geraakt en hebben toch een mooie vijfde plaats in ons klassement gescoord. Het Helichem Rallyteam heeft weer puik gepresteerd.” De equipe finishte als 47e algemeen en als vijfde in de Masters categorie. De Rally werd gewonnen door de Belg Thierry Neuville; de Fin Kalle Rovanperä werd wereldkampioen.

Uitslag Central Europe Rally Masters categorie. 1. Kremer/Kremer (Dui) 298 km 17 KP’s in 3 uur 14.08: 2. Keferblöck/Minor (Oos) op 9.53.0; 3. Lázió/Zoltón (Tsj) op 26.17.9; 4. Diaz Aboitiz/Sanjuan de Eusebio (Spa, allen Skoda Fabia RSRally2) op 40.16.4; 5. Vossen/Van Hoek (Ford Fiesta Rally 2) op 49.26.4

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com