RallyNieuws
Hermen Kobus & Erik de Wild - Skoda Fabia R5 - Rallye Sulingen 2017
Hermen Kobus & Erik de Wild - Skoda Fabia R5 - Rallye Sulingen 2017

Nederland – Duitsland in Sulingen

ONRK

Op 4 en 5 mei wordt in Duitsland de tweede ronde van het Duits Rally Kampioenschap verreden. Dan staat de 31e editie van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue” op de agenda. Deze wedstrijd telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy. Sulingen stond ook op de kalender van de West Europ Rally Cup, maar die wordt in 2018, vanwege een tekort aan inschrijvingen, niet meer georganiseerd.

Rentree

Op de deelnemerslijst van 72 equipes staan dan ook een aantal Nederlandse equipes ingeschreven. Zo zullen Hermen Kobus (Skoda Fabia R5) en Kevin van Deijne (Ford Fiesta R5) met hun respectievelijke R5’s om een topklassering kunnen strijden. Zij zullen het op gaan nemen tegen o.a. Marijan Greibel, Dominic Dinkel en de herintreder Christian Riedemann (Skoda Fabia R5). Hij maakt zijn rentree na een lange tijd van afwezigheid, als gevolg van het ongeval in de ADAC Hessen Rallye Vogelsberg in april 2017, waarbij hij letsel aan zijn rug opliep. Helaas heeft Bob de Jong moeten besluiten om, wegens privéomstandigheden, niet deel te nemen aan deze ronde van het ONRK.

Handschoen

Ook in de andere klassen zullen de Nederlandse deelnemers de handschoen opnemen in het voornamelijk Duitse deelnemersveld. Roald Leemans, Jan de Winkel, Pierre en Gerben Brouwer, Niels Kroeze, Gert-Jan Kobus, Rick Arendsen, Leendert Lok en Thom de Jong staan op vrijdagavond aan de start van de eerste drie klassementsproeven. Naast Duitse en Nederlandse deelnemers staan er ook equipes uit Zweden, België, Noorwegen, Zweden en zelfs Amerika op de startlijst.

Publieksproef

De strijd gaat op vrijdagavond om 18:15u van start. De eerste klassementsproef, Bahrenborstel, wordt om 19:30u opgevolgd door de publieksproef op het industrieterrein van Sulingen om de avond af te sluiten met nogmaals de proef Bahrenborstel. Zaterdagmorgen begint de tweede etappe van de wedstrijd en staat tweemaal het IVG Gelände op het tijdschema. Deze beruchte proef wordt dan in tegengestelde richting verreden. In de middag volgen dan nog twee boucles, elk met drie klassementsproeven. Aan het eind van de middag volgt dan, na 10 klassementsproeven, het finishpodium in het centrum van Sulingen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com