RallyNieuws

NK Rallyracing van start gegaan

Onder frisse weersomstandigheden is op het Eurocircuit Valkenswaard het Nederlands Kampioenschap Rallyracing weer van start gegaan. Bij de technische keuring werd ‘s morgens vroeg werd de spanning al merkbaar en tijdens de vrije training  ging men er in het algemeen al tegen aan.

Een kwart van het startveld kwam uit in de hernieuwde Supernationals klassen. De Supernationals zijn opgedeeld in wagens met een motorinhoud tot 2 liter  (-2000) en vanaf 2 liter (+2000). Een extra B-finale was nodig vanwege het grote aantal deelnemers in de +2000 klasse. Danny de Beuckelaer wist in de B-finale te bemachtigen voor de A-finale door deze B-finale te winnen. Hoewel Danny zich van plaats 8 naar plaats 6 wist op te werken was de uiteindelijke overwinning toch voor Kristof Bekx.

Minder goed ging het met Jos Kuijpers in de klasse van de Supercars. Door motorproblemen moest hij algauw opgeven. Van de vijf deelnemende Supercars reden er uiteindelijk twee de A-finale. Hierbij was Jos Jansen Wil Teurlings te snel af en ging met de overwinning naar huis.

Bij de Touringcars was het Chirst Moelands die voor Mandy Kasse en Louis de Haas over de finish kwam. Mandy Kasse haar auto kreeg te maken met een technische storing tijdens de finale. Louis de Haas kon ook niet over de finish van de finalerace komen wegens pech.

In de RST Junior Cup gaat Jim van den Heuvel aan op. Ook deze klasse, samen met de Formula Racing klassen, stonden aan de start in Valkenswaard. Han Koolen was bij de Formula Rallyracing Sprintcars de snelste. In de Superklasse was het Bjorn Versluys die het snelste was.

Het seizoen van het NK Rallyracing beleefde een goede opening. Een koprol van een wagen uit de Sprintklasse liep gelukkig voor de coureur goed af. Hij kon zijn wagen normaal verlaten. Ook de Jokerlap blijft voor spanning zorgen. Wanneer kiest een coureur zijn moment voor de Jokerlap om er zo optimaal gebruik van te kunnen maken.

Op zondag 20 mei is de volgende wedstrijd op het Eurocircuit Valkenswaard. Vanaf 8.30u ben je welkom op een groot deel van het circuit en in de Paddock.

Tekst: Edwin Hengelman