RallyNieuws
Jurgen van Hooijdonk & Youri van As - Peugeot 206 - ELE Shortrally 2019
Jurgen van Hooijdonk & Youri van As - Peugeot 206 - ELE Shortrally 2019

Peugeot 206 Rally Cup klaar voor 2021

viel, lijkt het er voorzichtig op dat 2021 herstel laat zien. Of dit betekent dat er ook daadwerkelijk weer wedstrijden worden verreden is nog niet zeker, maar de voorbereidingen zijn in volle gang.

Kalender 2021

De kalender voor het komende seizoen is ongewijzigd overgenomen uit het verloren jaar 2020. Dat betekent dat onderstaande wedstrijden meetellen voor het kampioenschap van 2021 van de grootste rallycup van Nederland:

24 aprilPrevider Zuiderzeerally
19 juniPrima-Acon Vechtdalrally
9 & 10 juliGTC Rally
17 & 18 septemberEurol Hellendoornrally
23 & 24 oktoberConrad Twente Rally
Kalender 206 Rally Cup

Door de keuze voor vijf rally’s kunnen de deelnemers aan de cup ook meedoen in het nationaal rallykampioenschap in de klasse RC4.

Techniek

Het technisch regelement is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Dat houdt in dat het deelnemen met de een vrijwel standaard Peugeot 206 1.6 16v bijzonder aantrekkelijk blijft. Afgelopen seizoen werd de kortere eindoverbrenging verplicht gesteld en dit zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor meer beleving in de rallyauto.

Deelnemers

Ook hier positief nieuws. Voor de eerste wedstrijd van 2020 (de Zuiderzeerally) stonden 20 teams ingeschreven als deelnemer aan de Peugeot 206 Rally Cup. In het afgelopen jaar hebben zich nog verschillende teams gemeld om te gaan bouwen aan een nieuwe rallyauto. De verwachting is daarom gerechtvaardigd dat er komend seizoen opnieuw grote aantallen deelnemers in de cup aan de start verschijnen. Onder de nieuwe deelnemers is in ieder geval een behoorlijk verrassende inschrijving waar op een later tijdstip meer duidelijkheid over gegeven kan worden.

Cupsponsors

Toyo Tires Benelux heeft aangegeven de samenwerking met de Peugeot 206 Rally Cup te willen verlengen voor een periode van twee jaar. De Peugeot 206 Rally Cup is blij met de verlenging van de overeenkomst die al vanaf de start van de rallycup in 2017 loopt. ‘De Toyo banden bevallen erg goed en de prijs-/kwaliteitverhouding in ongekend goed’ aldus cup-coördinator Rutger-Jan Hesselink.

Voor meer informatie over de Peugeot 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze Facebookpagina.

bron: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com