RallyNieuws
Alexey Lukyanuk - ERC kampioen - 2020
Alexey Lukyanuk - ERC kampioen - 2020

Lukyanuk ERC kampioen voor ECR1 Junior kampioen Solberg

Voor de Rus Alexey Lukyanuk viel, tijdens de laatste wedstrijd van het FIA European Rally Championship, het kwartje de goede kant op. Hij won de Europese titel net voor de jonge Zweed Oliver Solberg, die wel de titel bij de ERC1 Junioren in de wacht wist te slepen. De Luxemburger Grégoire Munster eindigde als derde in het kampioenschap en tweede bij de ERC1 Junioren.

Uitwijken

De laatste wedstrijd van het ERC zou eigenlijk gehouden worden tijdens de Spa Rally in België, maar vanwege het corona virus moest organisatie uitkijken naar een andere wedstrijd om het seizoen af te kunnen sluiten. De Spa Rally diende als vervanging voor de wedstrijd op Cyprus maar werd zelf uiteindelijk ook slachtoffer van de immer nog voortdurende pandemie. De organisatie van het FIA ERC week uit naar de Spaanse eilanden en voegde de Rally Islas Canarias aan de kalender toe.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de ERC1 Junior Fransman Adrien Fourmaux in de Ford Fiesta R5 MkII. Hij had na 17 klassementsproeven 25 seconden voorsprong op zijn landgenoot Yoann Bonato in de Citroën C3 R5. Het laatste treetje van het erepodium was voor de Spanjaard Iván Ares in de Hyundai i20 R5.

Voorsprong

Hoewel Alexey Lukyanuk op ‘slechts’ een zevende plaats eindigde, drie plaatsen achter de als vierde geëindigde Oliver Solberg, was zijn voorsprong in het kampioenschap voldoende om tot kampioen te kunnen worden uitgeroepen. Na de rally in Hungarije, waar Lukyanuk door een inklok fout 5 minuten straftijd opliep, had Oliver Solberg rekenkundig zicht op niet alleen het kampioenschap in de ERC1 Junior klasse, maar ook die in van het ERC zelf. Hierbij hing alles niet alleen af van zijn eigen prestaties, maar ook van Alexey Lukyanuk.

ERC1 Junioren

In het ERC1 Junior kampioenschap is Grégoire Munster als tweede geëindigd, elf punten verwijdert van Oliver Solberg. Op de derde plaats staat Efrén Llarena. De Spaanse junior eindigde als 24e algemeen tijdens de Rally Islas Canarias en als zevende bij de ERC1 junioren. Grégoire Munster wist hem met een zesde plaats iets meer dan twee minuten voor te blijven.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com