RallyNieuws

Prachtig resultaat Lier Rallysport in Twente Short Rally bekroning op topseizoen

Tijdens de Twente Short Rally, welke verreden werd op 4 november rondom Hengelo en omstreken, hebben rijder Renaldo Lier en navigator Marlous Kion hun zeer succesvolle seizoen afgesloten met een fantastisch resultaat. Met een 10e plaats algemeen, een 1e plek in de divisie 1 en de klasse HN11 en een 3de plek in het Short Rally Kampioenschap waren er meer dan genoeg redenen voor een feestelijk onthaal bij het finishpodium.

De wedstrijd, met als thuisbasis het Thales-terrein, bestond uit 5 proeven en werd zowel op buitenproeven als op de bekende publieksproef “Hengelo-Zuid” verreden. Na het verkennen van de proeven op zaterdag- en zondagochtend werd er door het snelle duo enorm uitgekeken naar de start van deze wedstrijd. Renaldo Lier: “De proeven van deze wedstrijd ken ik goed en liggen mij wel. Als het droog blijft gaan we er nog eens even goed voor zitten.”

Als eerste stond de klassementsproef op het industrieterrein van Hengelo-Zuid op het programma, waarna er 15 minuten servicetijd was voor een eventuele bandenwissel, alvorens er koers gezet werd naar de proeven bij Zeldam en Bentelo. Omdat de lucht er onheilspellend uit zag werd er voor zekerheid gekozen en werden de slicks gedurende de service vakkundig door het serviceteam gewisseld voor banden met meer profiel.

Na de eerste 3 proeven lag de equipe in het algemeen klassement op plaats 14 en bleek de juiste bandenkeuze te zijn gemaakt. Nadat de Kadett weer was nag

ekeken stonden wederom de proeven Hengelo-Zuid en Zeldam op het programma, welke nu volledig in de regen verreden moesten worden.

Ondertussen werd op de serviceplek de tijden van de equipe en de concurrentie nauwlettend in de gaten gehouden. Na tweemaal een 13e tijd op deze proeven gereden te hebben werd een zeer nette 10e plaats algemeen gehaald. Tevens scoorde de equipe een 100% finish-resultaat in dit seizoen.
Naast deze mooie prestatie werd ook de winst in divisie 1 in het Account Software Short Rally Kampioenschap 2012, welke al in de vorige wedstrijd werd behaald, op het finishpodium uitbundig gevierd samen met het serviceteam, sponsoren en vrienden.

Via deze weg wil Lier Rallysport alle sponsoren, servicemonteurs, familie en vrienden bedanken die het team hebben gesteund in seizoen 2012 en hun steentje hebben bijgedragen aan een succesvol rallyseizoen.

De komende maanden zal het rallywapen van Lier Rallysport uitvoerig nalopen worden om ervoor te zorgen dat deze in seizoen 2013 weer in topconditie aan de start kan verschijnen. Wat de precieze plannen voor het aankomende seizoen gaan worden zal in de komende maanden worden bepaald. Hou daarom de website www.lierrallysport.nl goed in de gaten voor alle nieuwtjes rondom het rallyteam.

Tekst: Lierrallysport