RallyNieuws
NL-Rallysport-Podcast
NL-Rallysport-Podcast

Rallypodcast Special NL Rallysport; Het verhaal van Mats van den Brand

Al heel snel werd duidelijk dat Mats van den Brand iets met snelheid, techniek en ondernemen had. Hoe kan het ook anders met zowel zijn moeder als vader een eigen bedrijf hadden.

Zijn vader, Mark van den Brand, had hiernaast een grote voorliefde voor de rallysport. Hij navigeerde o.a. in de Algarve Rally in Portugal (1993), Costa Brava Catalunja Rally (1994) en de South Swedish Rally (1997) bij Hans Stacey.

Toen Mats zes jaar was reed hij in een kart en was het zijn ambitie om fabriekscoureur te worden. Al snel was duidelijk dat hij talent had. Toch miste hij wat, en datgene wat hij zelf miste kon hij wel geven aan Rinus van Kalmthout en Richard Verschoor. Die overstap naar Richard was wel een hele bijzondere; Richard haatte Mats.

Marco Schillemans spreekt uitgebreid met hem over zijn eerste rally’s, waarbij hij o.a. als laatste startte in de Tank S Shortrally in 2012 met een Ford Escort RS2000 van Anton Morée, maar toch de wedstrijd won. Over de rol van zijn vader, hoe het kwam dat hij in eerste instantie geen KNAF Talent First werd, zijn eerste WRC event en hoe hij bij Martijn Wydaeghe terecht kwam. De huidige navigator van Thierry Neuville.

En waarom sprak Mats op een gegeven moment niet meer met zijn navigator Eddy Smeets? Een kartfilmpje wat viral ging en het verhaal van Mats over de perikelen rond de Ford Fiesta van VRS en waarom Mats toen is gestopt met zijn rally carrière en het BMW avontuur langzaam aan begon.

Natuurlijk hebben we het over zijn bedrijf MATS, Rebirth of a legend. Het verhaal van Mats van den Brand is de vijfde in de reeks verhalen. Eerder sprak Marco met Bob de Jong, Erik Wevers, Kevin Abbring en Martijn Wydaeghe.

Bron: NL Rally Podcast

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com