RallyNieuws
Ruud Middel & Simone Middel - Fiat Grande Punto Abarth - Short Rally Kasterlee 2021
©Tjakko Middel - Ruud Middel & Simone Middel - Fiat Grande Punto Abarth - Short Rally Kasterlee 2021

Regen weerhoudt broer en zus Middel niet

Op de dag dat de Formule 1 op Spa-Francorchamps slechts twee rondjes achter de safety car rijdt, staat het Ruud Middel Rally Team met de Fiat tevens in België aan de start van de Kasterlee Short Rally. Het weer is niet zo heftig als in de Ardennen, maar de afwisselend droge perioden, regenbuien en aanhoudende miezerregen zorgen voor lastige omstandigheden.

Vertrouwen

Ruud Middel en zus Simone Middel gaan met nummer 39 op de Fiat Grande Punto R3D Abarth zeer behoudend van start voor de eerste van vier boucles van twee verschillende klassementsproeven. “We hebben beide precies twee jaar geen rally gereden. Het vertrouwen in elkaar is na enkele meters terug, het vertrouwen in jezelf en de auto moet groeien. We hebben onder deze moeilijke omstandigheden niets te winnen en daarom is het vooral zaak vertrouwen te tanken en wedstrijdritme op te doen” aldus Ruud.

Niet geheel ongehavend komt de equipe na twee kp’s aan op het serviceterrein. Een haakse bocht op de typisch Belgische betonplaten bleek dusdanig glad dat een ton niet meer ontweken kon worden. Slechts enkele blauwe vegen en een deuk in het rechter voorscherm blijkt het resultaat van een kleine schuiver.

Uitwijken

Enkele andere equipes bleken minder gelukkig met veel schade en oponthoud tot gevolg. Door diverse ongevallen is de organisatie helaas genoodzaakt de vierde en vijfde proef te annuleren. Met nog twee proeven te gaan besloot het team het ritme iets op te voeren zonder onnodige risico’s te nemen. “We hebben tijdens de verkenningen bijvoorbeeld expliciet vermeld waar de mogelijkheid tot uitwijken bestaat bij extreem laat remmen. Op die punten hebben we wat meer risico genomen terwijl we juist ingehouden hebben bij de risicovolle snelle bochten,” aldus Ruud. Dit resulteerde in een prima 28e tijd op de zevende en 26e tijd op de laatste proef. “Vooral die laatste twee proeven geven vertrouwen. De auto doet precies wat ze moet doen en Simone heeft ondanks de lange pauze van twee jaar uitstekend genavigeerd” concludeert Ruud. Uiteindelijk finisht de equipe als 34e in de algemene rangschikking.

Op zaterdag 9 oktober zal het team aan de start staan van de ELE Rally rondom Eindhoven. Bart Stax zal dan wederom plaatsnemen in de ‘hot seat’.

Uiteraard blijft u ook via onze Facebookpagina en Instagram account op de hoogte!

bron: Ruud Middel Rally Team

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com