RallyNieuws
Jelte de Boef & Jorie Christiaens- Subaru Impreza - Short Rally Kasterlee 2022
Jelte de Boef & Jorie Christiaens- Subaru Impreza - Short Rally Kasterlee 2022

Short Rally Kasterlee bouwt aan stevige reputatie

De provincie Antwerpen kent nog welgeteld één rallywedstrijd. De Short Rally van Kasterlee, een organisatie van Nationale Renstal Titanic, zal voor de 18e keer zijn tenten opslaan in Kasterlee.

Dat mag u dan gerust letterlijk nemen want het zenuwcentrum voor deze Short Rally Kasterlee, met service, catering en publieksparking, zal voor de toeschouwers weer zijn gehuisvest in de niet te missen grote tent op Straaleind. Er wordt vastgehouden aan het beproefde format van vier lussen met twee klassementsproeven, Looiend en De Hese. Voor het tweede jaar op rij wordt er dus gestart in buurgemeente Retie. Voor de toeschouwers zijn er drie publiekspunten ingericht met parking, catering en sanitair waar de actie in alle comfort en veiligheid kan worden aanschouwd nl. aan het voetbalterrein in Looiend, aan de tent bij Straaleind en in De Hese.

De “Short” heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd in het regionale rallygebeuren en dat toonde de snel vol lopende deelnemerslijst. Er waren 90 plaatsen voorzien en die werden ruim voor het afsluiten van de inschrijvingen allemaal ingenomen! Traditioneel is er een stevige Nederlandse vertegenwoordiging want onze Noorderburen zijn verknocht aan deze Short Rally. Zo zien we Erik Van Loon (Subaru WRC), Martin Van Iersel (Hyundai i20 R5), Mats van den Brand (BMW M3) en Hein Jonkers (Lancer Evo X) in actie. En deze heren strijden iedere keer mee voor de zege, de podiumplaatsen of op zijn minst, de ereplaatsen. “Belgisch” weerwerk moet er vooral komen van Jonas Langenakens, nooit te onderschatten als hij met zijn Lancer Evo 7 aan de start staat en misschien ook wel van Tom Ceuppens en de BMW E87, die zich hier steeds op het beste van zijn kunnen toont.

Maar daarmee is het spektakel uiteraard verre van afgelopen want de Short Rally Kasterlee is eerst en vooral een regionale rally en nu het seizoen stilaan op zijn kantelpunt is gekomen zal er volop strijd worden geleverd in alle klassen, zowel in de “standaard” Divisie 1-2 als bij de Historics, met de Youngtimers en de Oldtimers.

Het kan. Een van de gekendste “inwoners” van Retie, de gemeente op wiens grondgebied de rally voor het tweede jaar van start gaat, is geen man of vrouw, maar… een boom! In het centrum van het dorp staat de Retiese dorpslinde. De stam heeft een omtrek van vier meter en de kruin een doorsnede van twaalf meter. De oudste vermelding van de Lindeboom dateert uit 1652, als er in een document het overlijden van een zekere “Syken onder de linde” wordt gemeld. Deze lindeboom was oorspronkelijk naar Germaans gebruik een gerechtslinde. Het was de plaats waar de schepenbank zetelde en het jaargeding plaatsvond. In 1988 werd de metalen constructie uit 1891 die de linde bijna honderd jaar ondersteund heeft, vervangen door de huidige ondersteuning in hout.

bron: Short Rally Kasterlee

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com