RallyNieuws
Erik van Loon & Hein Verschuuren - Subaru Impreza WRC S14 - Short Rally Kasterlee 2023
Erik van Loon & Hein Verschuuren - Subaru Impreza WRC S14 - Short Rally Kasterlee 2023

Erik van Loon wint na spannende strijd in Kasterlee, goed debuut voor Anja

Na acht proeven in wisselvallige weersomstandigheden zijn Erik van Loon en Hein Verschuuren vier seconden sneller dan Mats van den Brand. In een spannende strijd tussen de Subaru Impreza S14 WRC en de BMW M3, waarin het verschil maximaal vijf seconden bedraagt tussen beide rijders, lukt het Van Loon om op de laatste proef het verschil te maken en zijn zege van vorig jaar te prolongeren. Anja van Loon debuteerde met de Renault Clio Rally3 en heeft een goede rally waarin zij uit de problemen bleef en een nette klassering in de top vijftien noteerde.

Ouderwets

“Dit was weer ouderwets genieten,” vertelt Erik. “We begonnen rustig, misschien iets te rustig, maar wilden het ritme opbouwen. Dat ging eigenlijk heel erg goed en we pakten het snel op. Het is uiteindelijk een spannend secondenduel geworden met Mats. Er zit dan heel veel verschil tussen onze Subaru en zijn BMW. De BMW loopt heel veel harder waar wij het moeten hebben van de bochten. Uiteindelijk zijn we iets meer dan vier seconden sneller. daar ben ik heel blij mee. Complimenten ook voor het team van Van den Heuvel Motorsport voor de rebuild van Subaru. Hein heeft het super gedaan, de auto was top, het was een hele goede zondag.”

Kans

Erik geniet van het rijden met de WRC. “Het is jammer dat je er bijna nergens mee mag rijden, zeker in Nederland niet. In de Belgische regionale wedstrijden mag het wel en Kasterlee ligt om de hoek, dus dat is een mooie kans om hiermee te rijden. Op de service is het dan ook leuk om al die fans te zien die speciaal voor de WRC komen kijken. Ik hoop dat we er ooit in Nederland ook weer mee mogen rijden.”

Anja van Loon & Martine van den Heuvel - Renault Clio rally3 - Short Rally Kasterlee 2023
Anja van Loon & Martine van den Heuvel – Renault Clio rally3 – Short Rally Kasterlee 2023

Het debuut van Anja met de vierwiel aangedreven auto ging super. “We hebben niks meegemaakt, het ging heel erg goed. We moesten even wennen, maar dat ging vrij vlug. Het belangrijkste voor ons was finishen en de auto leren kennen. Ik heb er heel erg van genoten en ben dan ook blij met de 15e plaats. Het smaakt zeker naar meer, maar ik weet nog niet wanneer dat gaat gebeuren. De focus voor mij is Dakar en daarvoor gaan we in oktober naar Marokko. Daar richt ik me nu op.”

bron: Van Loon Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com