RallyNieuws
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Hellendoornrally 2021
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - Hellendoornrally 2021

Stevens Rallysport keert tevreden huiswaarts na de 12 uren van Hellendoorn

Op 18 september jongstleden was de volgende rally volgens de drukke agenda van Stevens Rallysport. Op de vrijdag voor de Hellendoorn rally was het al vroeg dag omdat de equipe, bestaande uit Wesley Stevens en broer Wim Stevens, al om 07:30u het routeboek moesten ophalen in Wierden en daarna gaan verkennen gedurende de dag.

Technisch

Na een goede verkenning was duidelijk dat het een snelle, maar ook op bepaalde plaatsen, een technische rally zou worden. De proeven lagen er goed bij en het zou de hele zaterdag ook droog blijven. Dus was het plan om lekker te gaan rijden en te kijken waar het team toe in staat was op het vele onverhard.

In de avond werd de Peugeot 206 RC gekeurd en na een kleine aanpassing in de klasseindeling werd de auto in slaapstand gezet voor de nacht.

Op zaterdag was het dan zover. De Eindhovense broers gingen rond 11:30u op pad voor de eerste boucle van drie proeven. Vanwege het krappe tijdschema waren ze net te laat bij het podium en de eerste klassementsproef, maar later bleek dat eigenlijk iedereen dat probleem had.

Tijden

Dus na een wat gehaast begin werd er een lekker tempo gevonden, maar aan de tijden was dat helaas niet te zien. Op de service werd gekeken wat ze zouden kunnen doen. Er werd er gekozen voor een hardere band voor de herhaling van dezelfde drie proeven.

Het gevoel was beter met deze hardere banden en de tijden werden ook beter. Verder gebeurde er niet veel en ook de servicecrew had weinig meer te doen dan alles controleren en aanvullen.

Naarmate de dag vorderde begon Wim wel wat kleine foutjes te maken, maar die bleven allemaal binnen de perken. Zo werd er ‘s avonds in het donker een mooie 26e plaats algemeen behaald met een ongehavende auto.

bron: Stevens Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com