RallyNieuws
Dylan Teiwes & Johan Teiwes - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019
Dylan Teiwes & Johan Teiwes - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019

Teiwes RallySport naar podium in Vechtdalrally

We zijn alweer over de helft van het 206 Rally Cup seizoen! Drie van de vijf wedstrijden hebben we er ondertussen opzitten.

Ditmaal stond de Vechtdalrally op het programma. Acht klassement proeven, waarvan drie verschillende, kregen we voorgeschoteld. Met een 2e plaats in de 206 Rally Cup en een derde plaats in de RC4 klasse mochten Dylan en Johan Teiwes tweemaal het podium op!

Waar we allemaal de Visual Art Rally rally nog afsloten met pech, was het nu op wat kleine dingen na een heel mooi weekend.

Calvin

Ondertussen was het al weer even geleden dat we op snelheid met de rally auto hadden gereden. Op de service voor de start kwam nog een korte, maar zeer stevige bui over. Hierop besloten we met het vooruitzicht dat het later droog werd om rustig te starten. Dit resulteerde in een 6e plek in de cup op de eerste proef, 14 seconden achter Dylan…

Na de eerste service droogde het heel snel volledig op en kwam het goede gevoel terug. Dit resulteerde in zeer snelle doorkomsten met als eind resultaat een 6e plaats in de cup, en 22e algemeen! Uiteraard zijn wij hier super tevreden mee en kunnen dan ook niet wachten tot de GTC Rally!

Dylan

De wedstrijd ging super! De eerste proef zijn we een keertje rechtdoor geschoten, maar reden we wel de snelste tijd. De andere proeven hebben we ook weinig problemen gehad en hebben we de auto zonder mankementen aan de finish kunnen brengen. We zijn uiteindelijk als tweede gefinisht in de cup en 18e algemeen! Dit resultaat zorgde er mede voor dat we nu eerste in het junior kampioenschap staan! Nu op naar de GTC Rally, welke ons vorig jaar zeer goed lag. We zijn dan ook super gemotiveerd om daar weer een mooi resultaat neer te zetten!

Waar het met Dylan en Calvin erg goed ging was Peter fysiek niet helemaal in orde, dat samen met een klein technisch probleem aan de rally auto zorgde er voor dat een top notering een erg lastige klus zou worden..

Peter

Vooraf aan de wedstrijd hadden we een slechte voorbereiding. Ik heb de hele week ziek op bed gelegen. Toen het eindelijk beter ging hebben we besloten om toch deze wedstrijd te starten. De verkenning samen met Aster verliep soepel, alle afstanden en bochten stonden perfect op papier. Terug op de service bleek de koelvin doorgebrand te zijn. Dus maar op pad zonder koelvin.

Het wedstrijdtempo was de gehele wedstrijd redelijk, omdat ik me nog niet helemaal lekker voelde konden we geen toptijden neerzetten. Na de twee boucles raakte de motor oververhit, maar gelukkig door ons bekwame service team konden we snel weer op pad.

We zijn zeer tevreden met deze achtste plaats onder deze omstandigheden en we zien uit maar de volgende wedstrijd!

Onze volgende rally is de Internationale GTC Rally 12-13 Juli a.s., met het service terrein op Breda Airport!

bron: Teiwes Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com