RallyNieuws
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - Vechtdalrally 2019
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - Vechtdalrally 2019

Tevreden Jan Poortman pakt podium in Vechtdalrally

Op zaterdag 15 juni werd rondom Hardenberg de Vechtdalrally verreden. Een compacte ééndaagse wedstrijd waarin de deelnemers ruim 126 kilometers, verdeeld over acht klassementsproeven, tegen de klok streden. Aan de start stonden ook rijder Jan Poortman en zijn navigator Martijn Ebben. Zij wisten in hun klasse een eerste plaats te behalen met de Ford Fiesta R2.

Banden

“We zijn op intermediate banden vertrokken,” zegt Jan. “De wegen waren nog nat en er bestond een redelijke kans dat er nog wat regen zou gaan vallen. Er waren er die de intermediates wat overbodig vonden, maar ik ben op zeker weggegaan. Liever een paar banden kapot dan straks de auto kapot.” De equipe van JM Rallysport is als 25e van start gegaan en stootte gelijk door naar een 17e plaats algemeen. “Die keuze voor de intermediate banden was dus zo gek nog niet,” kijkt Jan terug. “In die regen was het best wel glad.” In het vervolg van de wedstrijd wisten Jan en Martijn nog twee plaatsen extra veroveren en eindigden de wedstrijd daarmee op een veertiende plaats in het algemeen klassement. Er zijn zaterdag uiteindelijk 45 equipes van start gegaan.

Geweldig

“Ik ben meer dan tevreden,” zegt Jan. “de auto is echt geweldig. Op geen enkel moment heeft die ons in de steek gelaten. Het gevoel met de auto wordt ook steeds beter. Ik kan daardoor ook steeds later remmen bijvoorbeeld. Dat zie je ook terug in de tijden van de afzonderlijke proeven. Op de klassementsproef Holtheme ben ik in de derde doorkomst meer dan een minuut sneller dan bij de eerste keer. Dat we dan ook nog met een beker naar huis kunnen maakt het allemaal nog leuker.”

Kalender

De volgende wedstrijd op de Nederlandse rallykalender is de GTC Rally. Die wedstrijd moet het team echter aan zich voorbij laten gaan. “We zitten dan met de zomervakantie,” verklaart Jan. “We kijken echter nog wel naar een andere wedstrijd om ons toch een beetje voor te bereiden op onze thuiswedstrijd, de Hellendoornrally. Er zijn een aantal opties zoals de Shortrally van Kasterlee in België of misschien toch een wat grotere wedstrijd zoals de ADAC Rallye Sulingen in Duitsland.” De Ford Fiesta R2 wordt de komende weken weer nagekeken. Dan zal het team zich ook gaan beraden over welke wedstrijd er zal worden gereden in de aanloop naar de Hellendoornrally.

bron: JM Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com