RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Hellendoorn Rally 2022
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Hellendoorn Rally 2022

VDZ Racing kijkt tevreden terug op Eurol Hellendoorn Rally

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag nam VDZ Racing deel aan de fameuze Hellendoorn Rally. Met Roel van der Zanden en Gijs Boom als rots in de branding op het gebied van de equipe, werden de 16 klassementsproeven bedwongen en werd uiteindelijk een 29e plek algemeen en de vierde plaats in de GR Yaris Challenge behaald.

De Eurol Hellendoorn Rally belooft altijd veel toeschouwers en dat was dit jaar niet anders. Nadat vorig jaar nog Corona-restricties van toepassing waren, hing het dit jaar met de spreekwoordelijke benen buiten. Tienduizenden rallyfans waren getuige van prachtige rallysport met een deelnemersveld om van te watertanden.

Vrijdagavond werd er in wisselende omstandigheden gestart en barstte de strijd in de GR Yaris Challenge los. Afgezien van de equipe Yannick Vrielink/Glenn Crooijmans, die de hele rally ongenaakbaar waren, was het een interessante strijd met kleine verschillen. Toen de duisternis eenmaal inviel misten Roel en Gijs net het vertrouwen om voluit te kunnen gaan. Toch werd de avond na zes klassementsproeven knap afgesloten op de vierde plaats in de Challenge met alle zes equipes nog in de rally.

Op de zaterdag stonden vervolgens nog tien proeven op de planning waarin Roel en Gijs ook weer veel geleerd hebben. Zoals eerder aangegeven was de equipe Vrielink/Crooijmans niet te stoppen. In de thuisrally van de coureur werden alleen maar scratches gescoord (snelste tijd in de klasse) en was de overwinning dus meer dan terecht. Tezamen met eerdere overwinningen in de ELE Rally, GTC Rally en de Vechtdalrally is de titel dan ook binnen voor hen.

Roel: “Wat hebben we een mooie Hellendoorn Rally achter de rug. Ik ben blij dat Gijs weer naast me zit. Je wilt toch iets opbouwen met je navigator. Daarnaast zijn de proeven van de Hellendoorn Rally ook niet de meest makkelijke. We hebben weer verschrikkelijk veel geleerd en we hebben ook een lijst met punten die we nog aan gaan pakken. Dankzij eerdere evaluaties hebben we al sprongen gemaakt en dat zal voorlopig niet stoppen. Verder wil ik natuurlijk Yannick en Glenn feliciteren met hun prachtige seizoen en de titel in de GR Yaris Challenge. Het is niet normaal hoe hard zij over de proeven knallen!”

Gijs: “Het was weer een mooie ervaring, de Hellendoorn Rally. Wat een machtige proeven met enorm veel publiek hebben ze toch. We hebben genoten van de onderlinge strijd in de GR Yaris Challenge en tegelijk hebben we ook weer flink ervaring opgedaan die ons verder gaat helpen. Het weer had hier en daar wel wat beter gekund maar dat hoort er natuurlijk bij, dat is wat rally ook zo mooi maakt!”

Vooraan het veld werd er even gehoopt op een strijd tussen Stéphane Lefebvre/Andy Malfoy (F; Citroen C3 Rally2) en Hans Weijs/Eddy Smeets (Ford Fiesta R5). Nadat Weijs als snelste opende op KP1 was het gewenste scenario daar echter was dat ook meteen de laatste scratch van Weijs. Na een foutje in de avond waar Weijs de aansluiting mistte met Lefebvre was het duel bekeken. Tussen de Nederlandse toppers was het debuut van Jos Verstappen (samen met Harm van Koppen) opmerkelijk te noemen met op de zaterdag enkele derde plaatsen achter Lefebvre en Weijs. Uiteindelijk won Lefebvre de rally, gevolgd door Weijs. Derde werden Jim van den Heuvel en Jouri Dockx met de VW Polo R5. Verstappen en Van Koppen kwamen een klein minuutje tekort voor een podium maar bleven wel diverse andere toppers voor.

De laatste rally van VDZ Racing in het seizoen 2022 is de Twente Rally op 15 en 16 oktober aanstaande, wat ook de afsluiting van het Nederlandse rallyseizoen is.

Uitslag Eurol Hellendoorn Rally

1Stéphane Lefebvre – Andy MalfoyCitroen C3 Rally2
2Hans Weijs – Eddy SmeetsFord Fiesta R5
3Jim van den Heuvel – Jouri DockxVW Polo R5
4Roel van der Zanden – Gijs BoomToyota Yaris GR

Uitslag GR Yaris Challenge

1Yannick Vrielink – Glenn Crooijmans
2HP Meilink – Rijanne Rietveld – Abbink
3Niek Oude Luttikhuis – Willem Vissenberg
4Roel van der Zanden – Gijs Boom
5Jan Roenhorst – Jorg Hendriksen

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com