RallyNieuws
Alex Eisenberg & Anita Eisenberg - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2020
Alex Eisenberg & Anita Eisenberg - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2020

Voor het eerst en voor het laatst

Corona heeft bij velen al veel roet in het eten gegooid. Tijden waarin vele organisaties hun evenementen moesten annuleren. Dan toch eindelijk, na al die maanden, kreeg de Vechtdalrally groen licht. Afgelopen zaterdag werd deze verreden met aan de start ruim 100 deelnemers. Wat een prestatie om dit in goede banen te leiden!

Droom

Alex en Anita hadden al jaren een droom om samen eens met elkaar in een rallyauto te stappen en de aftrap was dan ook gisteren met startnummer 89 op de deuren. De auto was de Peugeot 206 van het Garantfloors Rallyteam, uitkomend in de 206 Rally Cup.

Helaas werd de eerste klassementsproef geneutraliseerd en moesten ze door naar de tweede proef. Vol goede moed gingen ze van start. Ondanks dat ze elkaar door en door kennen voelde het wel ietwat vreemd aan in de auto, beide enigszins onzeker. Alex heeft ruim een jaar niet gereden en ook nog eens een auto met een nieuwe motor, waar nog niet mee gereden was. Anita’s laatste wedstrijd was de 2016 editie van de Twenterally, waar ze Antoine van Ballegooijen navigeerde in de Nissan 350Z die als 0-auto fungeerde.

De proeven waren zeer uitdagend en sommige stukken waren erg glad. Het tempo kwam er op de vijfde en zesde klassementsproef pas goed in, wat resulteerde in een 50e plek algemeen en een negende plek in de 206 Rally Cup. Het belangrijkste was dat ze aan de finish nog steeds gelukkig getrouwd zijn gebleven.

Laatste keer

Voor Anita was dit haar laatste wedstrijd die ze verreden heeft. Uiteraard is ze nog regelmatig te zien bij wedstrijden en staat ze open voor een gezellig gesprek. Ook zal ze zich bij het Garantfloors Rallyteam blijven inzetten. Zoals ze zelf zegt: “Ik kijk terug op een geweldig mooie tijd als navigator. De rally zal altijd een passie blijven. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat krijg je er niet meer uit. Soms moeten er echter keuzes gemaakt worden. Onze zoon heeft de prioriteit en helaas laat mijn gezondheid me nog vaak in de steek. Toch blijf ik, waar het kan, me inzetten voor de rally. Mijn dank gaat uit naar mijn man, mijn teams, de organisaties, officials en de supporters die me vaak over de finish schreeuwden.”

Bron: Garantfloors Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com