RallyNieuws
Yannick Vrielink & Annemieke Hulzebos - Toyota GR Yaris - Vechtdalrally 2023
Yannick Vrielink & Annemieke Hulzebos - Toyota GR Yaris - Vechtdalrally 2023

Vrielink eert overleden vriend met startnummer 65 in GTC Rally

Terwijl Yannick Vrielink bezig is met de voorbereiding op de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap, de GTC Rally, komt er slecht nieuws: zijn goede vriend Joey den Besten is overleden. Den Besten reed mee in een motorrace uit het IRRC Kampioenschap (International Road Race Championship) op Imatra in Finland en kwam om het leven bij een crash. Vrielink eert hem door met startnummer 65 te rijden, dat is het vaste startnummer van Den Besten in het IRRC.

Goede vriend

“Dit komt wel even binnen,” vertelt Vrielink. “Joey en ik volgden elkaars prestaties op de voet. Hij was zeer getalenteerd en kon echt goed motorrijden, maar bovenal was hij gewoon een hele goede vriend. Het schud je wel even wakker en zorgt ervoor dat de voorbereiding naar de GTC Rally er anders uit ziet. Ik wilde graag een eerbetoon brengen aan Joey, dus ik heb meteen contact gezocht met de wedstrijdleiding. In overleg met hun heb ik startnummer 65 toegewezen gekregen. Dat vind ik heel erg mooi en is voor mij een passende manier om Joey te eren.”

Joey

Desondanks is Vrielink niet minder ambitieus. “Ik wil meedoen in de kop van het Nederlands Kampioenschap, ik ben daar nu twee keer tweede geworden dus ik sta er goed voor. Het bijzondere van de GTC Rally is dat de rally zich voornamelijk in de avond en nacht afspeelt, het wordt daarom ook de Nacht van Achtmaal genoemd. We beginnen pas om vier uur en de finish is na middernacht. Ik ga rijden voor Joey en hoop op een hele mooie prestatie, samen met Harm van Koppen naast me, in de Toyota GR Yaris.”

De GTC Rally start op zaterdag 8 juli om 16:00 uur op het startpodium in Achtmaal. Daarna worden er drie keer vier proeven verreden, rondom Rijsbergen, Rucphen en Achtmaal. Om 0:15 uur is de finish in Achtmaal. Vrielink en Van Koppen rijden met startnummer 65. Vrielink Dakwerk Motorsport is de wedstrijdleiding dankbaar voor het mogelijk maken van dit eerbetoon.

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com