RallyNieuws

Winst en verlies voor Bestronics Rallyteam in Sezoensrally

Voor het Bestronics Rallyteam was de Sezoensrally afgelopen weekend een wedstrijd met twee gezichten. Dirk Garvelink wist ook de tweede wedstrijd meetellend voor de 350Z Challenge te winnen en verstevigt daarmee zijn leidende positie in het kampioenschap. Anton van Limpt, tijdens de Tank S Rally nog op een knappe derde plaats, wist niet aan de finish te komen en parkeerde zijn Nissan voortijdig in een greppeltje naast het parcours.

Door de vele regen de afgelopen dagen lagen de klassementsproeven in de omgeving van Bocholt er verraderlijk bij.  Hoewel er tijdens de wedstrijd zelf nauwelijks regen is gevallen bleef met name het onverhard verraderlijk glad en nat.

Het was de jonge Mats vd Brand die het snelst van start ging. De eerste twee klassementsproeven waren een prooi voor de jonge coureur uit St. Oedenrode. Na drie klassementsproeven keek Dirk tegen een achterstand aan van ruim 17 seconden. Maar op de vierde klassementsproef was het Dirk die de leiding in het 350Z klassement overnam van Vd Brand die door een foutje naast het parcours terecht was gekomen en ruim 2 minuten verloor.

Vanaf dat moment leek de strijd om de eindoverwinning te gaan tussen Antoine Biesheuvel en Dirk Garvelink.  Voor de zevende klassementsproef klokte Biesheuvel echter te laat in waardoor hij tegen een tijdstraf van meer dan 2 minuten aan liep en vanaf dat moment kon Dirk de wedstrijd gecontroleerd uitrijden. Uiteindelijk wist hij de wedstrijd in de 350Z Challenge te winnen voor Mats vd Brand en Antoine Biesheuvel op de derde plaatst.

“Twee uit twee, dat is een mooi begin van het seizoen! Het liep echt geweldig in de Sezoensrally en ben blij dat we ditmaal wel aan de finish konden komen. De concurrentie zit niet stil dat is wel duidelijk, het wordt de rest van het seizoen een flinke strijd, maar ons doel is en blijft het kampioenschap in de 350Z Challenge,” vertelt Dirk na afloop van de Sezoensrally.

De ontbrekende naam in de strijd om de podiumposities is Anton van Limpt. Van Limpt begon zijn wedstrijd gecontroleerd met een vierde plaats op de eerste klassementsproef en een derde plaats op de tweede klassementsproef.  Tijdens de derde proef ging het echter mis voor de sympathieke ondernemer uit Bladel. Hij schatte een note verkeerd in en reed daarom te hard een bochtencombinatie in. Door de vette klei kon hij zijn fout onvoldoende corrigeren en kwam uiteindelijk in een greppel naast het parcours terecht. De Nissan was relatief onbeschadigd maar ging niet meer voor- of achteruit waardoor het al op de derde klassementsproef afgelopen was voor Van Limpt.

“Echt jammer dat het zo snel afgelopen was. Het begon net allemaal goed te lopen en ik kreeg net wat meer vertrouwen op het Maaskiezel.  Ik schatte een reeks bochten gewoon verkeerd in en had onvoldoende tijd om mijn fout te herstellen. We kijken alweer uit naar de volgende ronde van de 350Z Challenge, de Vechtdal Rally”, aldus Anton.