RallyNieuws
Bernhard ten Brinke & Davy Thierie - Skoda Fabia Rally2 - Hellendoornrally 2023
Bernhard ten Brinke & Davy Thierie - Skoda Fabia Rally2 - Hellendoornrally 2023

Bernhard ten Brinke pakt zege in Eurol Hellendoornrally

Jos Verstappen gaf op de eerste dag de leiding in de Eurol Hellendoornrally uit handen nadat hij van de weg raakte op de zesde klassementsproef. Tot die zesde proef was er een verbeten strijd om de eerste plaats tussen Verstappen en Bernhard ten Brinke. Vanaf een elfde plaats knokte Verstappen zich knap terug tot de vierde plaats; de zege ging naar Bernhard ten Brinke, die ook al eens in 2010 de overwinning voor zich opeiste.

Opmars

Onder zomerse weersomstandigheden werd zaterdag de tweede dag van de 41e editie van de Eurol Hellendoornrally verreden. Tienduizenden toeschouwers waren getuige van een fantastische opmars van Jos Verstappen, die op niet minder dan negen van de tien klassementsproeven de snelste tijd liet noteren. Bernhard ten Brinke wist knap zijn eerste positie te consolideren, verslapte niet en maakte geen fouten. De Duitser Björn Satorius (Ford) was tevreden met de tweede plaats, omdat hij daarmee in de titelstrijd voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap Kevin van Deijne (Hyundai) voor bleef. Eerder op de dag viel Roald Leemans (VW) uit toen hij van de weg raakte. Leemans bezette lang de tweede plaats en maakte opnieuw veel indruk. Mitchel van den Brink was de snelste in de Rally3 categorie en stuurde zijn Eurol-Renault Clio naar een knappe negende plaats overall.

Bij de Historics werd erg hard gereden; de Belgische rallyrijder Christophe de Leeuw (Opel) was de concurrentie te snel af en wist Bas van Kamperdijk (Porsche) achter zich te houden. Na tien klassementsproeven was Antoine Biesheuvel, de leider in het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap, tevreden met zijn derde plaats. Hij kan daarmee weer een goede score kan toevoegen aan zijn totaal.

Kevin van Deijne & Hein Verschuuren - Hyundai i20 N Rally2 - Hellendoornrally 2023
Kevin van Deijne & Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2 – Hellendoornrally 2023

Uitslag Rally

1Bernhard ten Brinke/Davy Thierie (NL/B)Skoda Fabia1 uur 24 min 01,5
2Björn Satorius/Jara Hain (D/D)Ford Fiesta+1.02,3
3Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (NL/NL)Hyundai i20+1.11,9
4Jos Verstappen/Renaud Jamoul (NL/B)Skoda Fabia+1.15,2
5Dennis Rostek/Dennis Zenz (D/D)Skoda Fabia+2.40,8

Uitslag Historics

1Christophe de Leeuw/Marius WijlaarsOpel Ascona1 uur 01 min 39,5
2Bas van Kamperdijk/Erwin BerkhofPorsche 911 SC RS+11,4
3Antoine Biesheuvel/Saskia BleijenbergBMW M3+43,0 sec
4Andreas Dahms/Paul SchubertPorsche 911 SC+1.35,0
5Justin Hendriks/Leon VeldmanOpel Ascona+3.11,8

De volledige uitslagen en standen zijn te vinden op www.rally-results.nl. Meer informatie over de rally en het programma voor zaterdag staat op www.eurolhellendoornrally.com.

Bron: Eurol Hellendoornrally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com