RallyNieuws
Bernhard ten Brinke & davy Thierie - Skoda Fabia Rally2 -Hellendoornrally 2023
Bernhard ten Brinke & davy Thierie - Skoda Fabia Rally2 -Hellendoornrally 2023

Bernhard ten Brinke leidt na eerste dag

Om even voor half zeven ging vanavond in Markelo de 41e editie van de Eurol Hellendoornrally onder stralende weersomstandigheden van start. Met startnummer 1 werd Jos Verstappen in zijn Skoda Fabia door meervoudig wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland als eerste weg gevlagd. Daarna volgden de overige deelnemers voor twee dagen rallyspektakel in en rond Hellendoorn. Gadegeslagen door enkele honderden rallyfans gingen de equipes op weg voor tweemaal drie klassementsproeven (Daarle, Hallerhoek, Mageleresch), die op vrijdagavond zullen worden verreden. Voor de zaterdag staan nog eens twee keer vijf proeven op het programma (Beuseberg, Markelo, Notter, Hellendoorn, Ypelo).

Strijd

Na de spectaculaire en druk bezochte openingsdag leidt Bernhard ten Brinke de 41e Eurol Hellendoornrally. Tot de zesde proef was er een verbeten strijd om de eerste plaats tussen Jos Verstappen en Bernhard ten Brinke, totdat Verstappen van de weg raakte op de proef Mageleresch. Er gingen 98 equipes onder stralende weersomstandigheden in Markelo van start.

Direct na de start van de rally in Markelo ontspon zich een secondenstrijd tussen de twee Skoda-rijders, die allebei voor het team van Wevers Sport uitkomen. Bernhard ten Brinke was het snelste op de eerste proef, maar daarna pakte Verstappen twee snelste tijden en kwam hij aan de leiding. Achter dit tweetal nestelde Roald Leemans (VW) zich op pek 3. Mark van Eldik (VW) en Kevin van Deijne completeerden de top-5 na de eerste omloop van 3 klassementsproeven (Daarle, Hallerhoek en Mageleresch). Inmiddels was het donker geworden en was het tijd voor de eerste service, waar de volgende quotes werden opgetekend.

Quotes

Jos Verstappen: “Ik moest wel even in het ritme komen; op de eerste proef had ik een beetje last van de laagstaande zon. En heb geprobeerd uit de problemen te blijven.”

Bernhard ten Brinke: “Ik vind de afstelling voor wat te hard en moest op de derde proef even een situatie redden met de handrem om niet op een betonblok te rijden.”

Roald Leemans: “De afstelling is nog niet optimaal; de remmen blokkeren af en toe. En de proeven zijn voor mij heel onbekend, dus hoop dat het de tweede ronde beter gaat.”

Podium

In de tweede boucle van drie klassementsproeven begon Ten Brinke weer met een snelste tijd op KP Daarle, maar op KP Hallerhoek was Verstappen duidelijk de concurrentie te snel af en kwam hij op een voorsprong van bijna tien seconden te staan. Op KP6 (Mageleresch) raakte Verstappen met hoge snelheid van de weg en verloor hij zo’n twee minuten op Ten Brinke, die daarmee de leiding weer overnam. Verstappen viel terug naar de elfde plaats, maar kan zaterdag wellicht toch nog meedoen om een podiumplaats. Roald Leemans staat nu knap tweede. De Duitser Björn Satorius (Ford) strijdt met Kevin van Deijne (Hyundai) nog om de Open Nederlandse rallytitel en geven elkaar op de openingsavond weinig toe. Satorius staat derde, op slechts 6,4 seconden gevolgd door de Nederlander. Mark van Eldik maakt met de VW Polo een knappe rentree op de voorlopige vijfde plaats in het tussenklassement.

De volledige uitslagen en standen zijn te vinden op www.rally-results.nl. Meer informatie over de rally en het programma voor zaterdag staat op www.eurolhellendoornrally.com.

Bron: Eurol Hellendoornrally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com