RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Hellendoornrally 2022
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Hellendoornrally 2022

Hellendoornrally betekent einde zomerstop voor VDZ Racing

Komende vrijdag en zaterdag, 15 en 16 september staat de Eurol Hellendoornrally op het programma, de volgende ronde in het Nederlands Rally Kampioenschap en de GR Yaris Challenge. Na een lange zomerstop waarin helaas geen gelegenheid was om een rally in het buitenland te rijden, zal het meteen een flinke uitdaging worden voor Roel van der Zanden en Gijs Boom. De organisatie heeft haar beste beentje voorgezet: Naast een nieuw serviceterrein (Dieka, Markelo) staat er een zeer indrukwekkend startveld aan de start bestaande uit 140 equipes, verdeeld over de Rally en de Historic Rally. Ook Jos Verstappen zal met zijn Belgische navigator Renaud Jamoul aan de start staan met startnummer 1, gezien de resultaten die Verstappen Sr. recent in België behaalde.

Verraderlijk

Met de Hellendoornrally is de aftrap gegeven voor de laatste drie wedstrijden in het Nederlands Rally Kampioenschap. In oktober is er nog de Twente Rally en in november de Jack’s International Drenthe Rally ter afsluiting. Maar eerst dus de Hellendoornrally, met prachtige klassementsproeven die ook zeer verraderlijk kunnen zijn, zo heeft het verleden wel uitgewezen. Op vrijdagavond wordt er vanaf het nieuwe serviceterrein gestart om 18:27u (eerste auto), waarna er zes klassementsproeven op het programma staan, zoals Daarle, Hallerhoek en Mageleresch die elk tweemaal verreden worden. Deze zijn goed voor 49 kilometer op snelheid. Baanwielrenner Jeffrey Hoogland zal de eerste deelnemers starten vanaf het startpodium.

Op zaterdag staan de proeven Beuseberg, Markelo, Notter, Hellendoorn en Ypelo op het programma, goed voor 103 kilometer. De eerste proef zal even na 9:30u starten, de finish staat gepland vanaf 19:09u na een dag vol rallygeweld in de rallyminnende regio van Hellendoorn. Met liefst 19 R5 / Rally2 auto’s zal de spanning vooraan om te snijden zijn. Naast genoemde Jos Verstappen hebben Bernhard ten Brinke, Mark van Eldik en Edwin Schilt besloten om hun rentree te maken op de rallypaden. Tel daarbij op de streekrijders die voor eerste keer overstappen naar het R5-geweld, nog wat internationale deelnemers en uiteraard de deelnemers aan het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Alsof dat nog niet genoeg is, is er in de Historic Rally ook het nodige fraais te zien: Een zojuist opgebouwde Lancia 037 Groep B door het Veghelse MCC Sport zal zijn debuut maken voordat de auto vertrekt naar Mexico. Uit dezelfde stal komt ook de Ferrari 308 GTB en de Lancia Delta Integrale. De organisatie liet ook weten dat er in eerste instantie plek was voor 120 deelnemers, maar heeft dat weten te rekken naar 140. Uiteraard kijkt VDZ Racing enorm uit naar een van de meest uitdagende rally’s van Nederland.

Speldenprikl

Roel: “Eindelijk is de zomerstop ten einde en kunnen we weer gas gaan geven. Ik hoop dat we snel weer het juiste ritme te pakken hebben, zodat we verder kunnen gaan waar we gebleven waren. Laten we hopen dat we wat speldenprikken uit kunnen delen in de GR Yaris Challenge en dan met name richting Eduard Eertink die in een gelijkwaardige Yaris rijdt. De Hellendoornrally kan erg listig zijn, dat hebben we wel ondervonden in het verleden. Maar we gaan ons best doen om gewoon de finish te halen en zo weer waardevolle punten voor het kampioenschap te pakken. De auto is in de zomer weer helemaal nagekeken door de mannen van het serviceteam, dus niks zou een mooi resultaat in de weg moeten staan.”

Gijs: “De zomerstop heeft lang genoeg geduurd, ik ben erg blij dat we weer mogen. We zullen vanaf het begin scherp moeten zijn om tot een mooi resultaat te komen, de klassementsproeven staan erom bekend dat gevaar in een klein hoekje kan zitten. Laten we hopen dat we snel in het ritme zitten en we een mooi resultaat neer kunnen zetten!”

Voor de Hellendoornrally heeft VDZ Racing startnummer 47 gekregen. Voor alle informatie kijk op https://www.eurolhellendoornrally.com.

Bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com