RallyNieuws

Echte ELE Rally op maar één dag

De organisatie van de ELE Rally heeft vandaag bekend gemaakt dat de wedstrijd definitief op slechts één dag zal worden verreden. De 56e editie biedt deze dag plaats aan de reguliere rally, de shortrally, de Historics rally en opnieuw ook weer de Cross Country Rally.

Herziene kalender

Enige weken geleden bracht het BSR een herziene kalender voor 2021 uit. Daarop waren alle wedstrijden als eendaags evenementen gepland. De ELE Rally liet kort daarop middels een persbericht weten een tweedaags evenement niet uit te sluiten.

Echte ELE Rally

Volgens de voorzitter van het organisatiecomité, Radboud van Hoek, zal de wedstrijd toch een ‘echte’ ELE Rally blijven. Dit uit zich volgens hem in uitdagende klassementsproeven, het rijden in het donker en het rijden op onverharde wegen. Daarbij opgeteld natuurlijk een uitbundig publiek en de weersomstandigheden die in deze tijd van het spelen.

Veiligheid

Met de bevestiging van vandaag is duidelijk geworden dat men er toch voor kiest de wedstrijd op één dag af te werken. Een belangrijke reden voor dit besluit is de beperkte mogelijkheid tot het inzetten van de vele Duitse en Belgische marshalls. Zij komen jaarlijks het Nederlandse contingent marshalls versterken om de vele klassementsproeven te beveiligen. Daarbij komt dan ook nog de drukke rallykalender in België, waar ook het zwaartepunt in het tweede deel van het jaar is gepland.

Voor het seizoen 2022 richt de organisatie zich echter weer op een plek vlak voor de zomer om daar weer een tweedaags evenement neer te kunnen zetten.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com