RallyNieuws
Eduard Eertink & Joachim Wagemans - Toyota GR Yaris - Hellendoornrally 2023
Eduard Eertink & Joachim Wagemans - Toyota GR Yaris - Hellendoornrally 2023

Eduard Eertink uit Wierden tevreden na optreden in thuisrally

De 41e editie van de Eurol Hellendoornrally werd een waar rallyfeest met niet minder dan 140 equipes aan de start, waaronder publiekstrekker Jos Verstappen. Bernhard ten Brinke (Skoda) won de wedstrijd. Jos Verstappen werd uiteindelijk vierde, nadat hij vrijdagavond kostbare tijd verloor door een klein ‘uitstapje’ in een weiland. In de GR Yaris Challenge wist de Wierdense coureur Eduard Eertink ondanks een serie van kleine tegenslagen de tweede plaats in de tussenstand te behouden.

Onder stralende weersomstandigheden en grote publieke belangstelling werd de Eurol Hellendoornrally een promotie voor de rallysport. De ambiance waarin de vierde ronde van de GR Yaris Challenge werd afgewerkt was geweldig en dat was van de gezichten van de deelnemers af te lezen. Alle vier de Challenge-equipes kwamen de ruim 450 km lange wedstrijd met meer van 150 wedstrijdkilometers zonder noemenswaardige problemen door. Dat gold zeker niet voor veel andere equipes, waarmee de betrouwbaarheid en de snelheid van de onder het publiek ook populaire GR Yaris werd benadrukt.

Advies

Voor zijn thuisrally moest Eduard Eertink op zoek naar een andere navigator: “Bart van Heun kreeg de kans om bij Mitchel van den Brink in te stappen en ik gun hem dat van harte. En ik ben blij dat Joachim Wagemans met zijn ervaring mij bij wil staan; Joachim is ook een uitstekende rijder en kan mij zo van advies dienen.”

Bij de finish op zaterdagavond in Markelo concludeerde Eduard Eertink na 16 klassementsproeven: “Het ging op de ene proef lekkerder dan op andere en wij verloren hier en daar wat tijd door soms iets te snel te gaan en door ander ongemak…” Zo had de equipe Eertink/Wagemans vrijdagavond een ‘momentje’ op het onverhard op KP Mageleresch; bij de landing werd de uitlaat platgedrukt en ging vermogen verloren. Maar dat werd op de service weer snel hersteld. Even daarvoor was de intercom, belangrijk voor de communicatie tussen navigator en rijder, uitgevallen, maar ook dat werd opgelost door het kundige team van Hans Weijs Motorsport.

Op zaterdagochtend moest een kleine boom het ontgelden in een iets te wijd genomen bocht.  “Voor de laatste proef op Ypelo was ik extra gespannen, omdat ik hier al twee jaar op een rij ben uitgevallen, maar nu ging het goed. Zonder de anderhalve minuut tijdverlies over de hele rally had er een heel goede klassering in gezeten. Overall ben ik zeker tevreden, maar je wenst ook wel eens een droom-rally zonder tegenslag! Op naar de Twente Rally dus komende maand.”

Uitslag Eurol Hellendoornrally – GR Yaris Challenge

1Yannick Vrielink/Annemieke Hulzebos
2Rick Arendsen/Edwin Arendsen
3Eduard Eertink/Joachim Wagemans
4Roel van der Zanden/Gijs Boom

Stand GR Yaris Challenge na vier wedstrijden

1Yannick Vrielink120 punten
2Eduard Eertink77 punten
3Roel van der Zanden68 punten
4Rick Arendsen56 punten
5Jan van Gerven5 punten

Bron: Innovationsoft Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com