RallyNieuws
Yannick Vrielink & Harm van Koppen - Toyota Gr Yaris - GTC Rally 2023
Yannick Vrielink & Harm van Koppen - Toyota Gr Yaris - GTC Rally 2023

Emotionele winst voor Vrielink in GTC Rally

Tijdens de derde ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap lukt het Yannick Vrielink en Harm van Koppen om de winst te pakken. In de Toyota GR Yaris rijden ze een sterke rally die gekenmerkt wordt door de hitte en een aantal stevige crashes. Vrielink blijft uit de problemen en wordt zesde algemeen en wint in het kampioenschap, de klasse en de GR Yaris challenge. Daarmee neemt Vrielink ook de leiding over in het Nederlands Rally Kampioenschap. Een betere manier om zijn overleden vriend te eren, bestaat eigenlijk niet.

Rollercoaster

“Wat een bijzondere rollercoaster de afgelopen week,” vertelt Vrielink. “Als eerste was daar natuurlijk het plotselinge overlijden van Joey en de emotie die daarbij hoort. Ik wil nogmaals de organisatie van de GTC Rally bedanken dat ik met nummer 65 mocht rijden om hem te eren. Dat ik dan ook de winst voor het kampioenschap weet te pakken, is geweldig! Harm heeft goed genavigeerd en samen hebben we ons koppie erbij gehouden, wat niet altijd makkelijk was.”

Daarnaast was er ook de hitte. “Die was niet normaal, onze Toyota had er zelfs een beetje last van, zo leek het. Er waren wat kleine probleempjes waardoor we de aansluiting in het begin een beetje misten, maar met dank aan onze service crew hebben we alles gefixt en goed kunnen rijden.”

Leider

Na de GTC Rally is Vrielink leider van het kampioenschap: “Onze Yaris kan de snelheid van de Fiesta van Ingo, voorafgaand aan de rally de leider in het kampioenschap, niet volgen. We zijn dus afhankelijk van zijn resultaat om een rally te kunnen winnen. Hij maakte een foutje waardoor wij de winst kunnen pakken en daarmee doen we goede zaken voor het kampioenschap. We gaan nu aan de leiding, dus het is nu heel belangrijk dat we iedere rally finishen.”

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com