RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2019
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2019

Finish voor VDZ Racing in Visual Art Rally

Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande in de Mitsubishi Lancer Evo X, een tiende plaats algemeen en de vijfde plaats in de klasse behaald. Naast een zonnetje werd er ook nog wat sneeuw en hagel waargenomen in Barneveld en omgeving. Links en rechts zorgde dat nog voor wat problemen.

Constant

Met startnummer 11 op de lancer Evo X gingen Roel en Ilse keurig van start op de eerste klassementsproef wat resulteerde in een vijfde plaats bij de Evo’s. Voor de absolute top in de klasse kwam het team echter net wat tijd tekort, ook in de rest van de wedstrijd. Desondanks liet het team wel zien ook een zeer constante wedstrijd te kunnen rijden met tijden die continue rond de top-10 lagen en aan het eind in de top-10.

Aanvaring

De wedstrijd bestond uit drie klassementsproeven die ieder driemaal verreden werden. Kallenbroek en Hell waren mooie landelijke proeven waar het enorm hard ging. Watergoor was een industrieterreinproef wat voor de nodige verbaasde gezichten zorgde, gezien de verschillende akkefietjes op deze proef. Zo had VDZ Racing ook nog een aanvaring met een langzamere deelnemer bij slecht zicht in de sneeuw. Ondanks wat schade linksvoor en tijdverlies had het verder geen grote gevolgen. Een veelgehoorde klacht na afloop was vooral dat het erg smal was en er verschillende snellere deelnemers achter langzamere terecht kwamen.

In de Lancer Evo X-klasse waren het Jim van den Heuvel en navigator Jouri Dockx die de dienst uitmaakten, gevolgd door Lambert Parren en John Coumans. De derde plaats was voor Henk Bakkenes en Cindy Verbaeten (Be). Overall werd de wedstrijd gewonnen door Bob de Jong en Kees Hagman in een Hyundai i20 R5. Tweede werd Melissa Debackere (Be) en Marlon Krieger met een Skoda Fabia R5, gevolgd door Kevin van Deijne en Sander van Barschot in eveneens een Skoda Fabia R5.

Roel & Ilse

“We hebben genoten van de vele waanzinnige doorkomsten op de proeven, het ging er waanzinnig hard aan toe! Klassementsproef Kallenbroek was echt gaaf om te rijden, hopelijk zien we die de komende jaren ook weer terug in de rally. Een echte aanwinst! Van echte heftige strijd met concurrenten is het helaas niet gekomen. De locals in het deelnemersveld en ook in onze klasse kennen wat dat betreft de wegen hier veel beter en wij hebben iets minder risico genomen en zo toch een mooie top-10 klassering gehaald in een mooi deelnemersveld. Vanaf nu kan de blik vooruit naar de ELE Rally, onze thuisrally! Voor dat evenement zullen we een nieuwe sponsor aankondigen!”

De volgende rally van VDZ Racing is dus de ELE Rally, die op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei plaats zal vinden.

Uitslag Visual Art Rally

Bob de Jong – Kees Hagman – Hyundai i20 R5 – 1:07:50,5
Melissa Debackere – Marlon Krieger – Skoda Fabia R5 – 1:08:03,2
Kevin van Deijne – Sander van Barschot – Skoda Fabia R5 – 1:08:15,0
Roel van der Zanden – Ilse van de Sande – Mitsubishi Evo X – 1:13:33,2

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com