RallyNieuws

Gerben Brouwer verstevigd leiding West Euro Rally Cup

Gerben Brouwer verstevigd leiding West Euro Rally CupVoor Brouwer Rallysport bestaat 2014 tot op heden louter nog uit succes! In de ADAC Rallye Sulingerland wisten beide auto`s weer aan de finish te komen met ook nog eens een uitstekend resultaat! Gerben en Niels behaalden een uitstekende 10e plek algemeen en de 1st plaats in de West Euro Rally Cup.

Na  fraaie resultaten in de Tank S Rally en de Belgische TAC Rally mochten Gerben Brouwer en Niels Kroeze zich de trotse leiders noemen in zowel de West Euro Rally Cup als het Open Nederlands Rallykampioenschap! Voor het team zaak om in Sulingen voldoende punten te verkrijgen om de eerste plek te behouden!

Gerben kon op de vrijdagavondproeven zijn ritme nog niet helemaal vinden, en startte vervolgens de zaterdagochtend op een 20e plaats in het algemene klassement.

Na de zaterdagochtendetappe waarin 2 maal de 20km lange en unieke proef over het IV-Gelände werd verreden, wist Gerben naar plek 13 algemeen te klimmen.  Dit ondanks een verkeerde bandenkeuze. Gerben besloot op intermediates te startten, doordat hij verwachtte dat dit op het gladde IV-gelande wel enig voordeel kon hebben. Achteraf gezien maakte het verschil op deze proef tussen intermediates en slicks niets uit. En had men nadeel op de andere proef “Barre”. Er ontstond een spannende secondenstrijd tussen een 5-tal teams om plek 10 tot 15, waar op een gegeven moment slechts 10 seconden tussen zat!

Gerben en Niels gingen er goed voor zitten en reden maximaal voor de top 10 klassering. Uiteindelijk behaalde het team na een fantastische strijd een uitstekende 10e plek algemeen en waren ze de snelste in de West Euro Rally Cup! Daarmee werden er weer maximale punten gescoord voor de West Euro Rally Cup én voldoende voor het Open Nederlands Rallykampioenschap , waardoor de eerste plek in beide kampioenschappen werd behouden!

Tekst: Brouwer Rallysport