RallyNieuws
Mitchel van den Brink & Lisette Bakker - Renault Clio - Ypres Rally 2022
©Erik van 't Land | Mitchel van den Brink & Lisette Bakker - Renault Clio - Ypres Rally 2022

Geslaagd debuut voor Mitchel van den Brink in Ypres Rally

Mitchel van den Brink heeft een geslaagd debuut gemaakt in het wereldkampioenschap rallyrijden. De rijder van Eurol Rallysport eindigde in de WK Rally van België, de Ypres Rally, in het totaalklassement als 43e en werd zeer verdienstelijk tweede in de klasse RC5.

In Ieper gingen 88 equipes van start. De winst in België ging naar Ott Tänak. De Hyundai-rijder bleef Elfyn Evans (Toyota) voor. De Fin Lappi werd derde. Mitchel van den Brink en navigator Lisette Bakker verrasten in de Renault Clio vriend en vijand met de tweede plaats in de categorie waar de beginnende rijders in uitkomen.

De 20-jarige debutant was na afloop dan ook meer dan tevreden. “Ik ben erg blij met het resultaat. We hebben heel veel geleerd. Het was een prachtige ervaring en hebben laten zien dat we steeds sneller gingen met de Renault Clio. Ik hoop dat dit een vervolg krijgt.”

Voor Mitchel en zijn 41-jarige co-piloot uit Olst was het vooral in het begin nog even aftasten. “De overstap van onze vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo IX naar de Clio is behoorlijk groot. De rijeigenschappen zijn totaal anders. Deze auto heeft minder vermogen, maar is ook veel lichter. Daarnaast is de Clio een voorwielaangedreven auto.”

‘Het ging steeds beter’

Mitchel van den Brink toonde zich op de technische, korte en boeiende proeven rond Ieper een snelle leerling. “Het ging eigenlijk steeds beter. We kregen meer gevoel met de auto en dat gaf ons vertrouwen.”

Na een ‘zakelijk’ begin van de rally sloeg Mitchel op de laatste dag alsnog keihard toe. “We wilden ervaring opdoen en vooral de rally uitrijden. Op zaterdag kregen we nog te maken met een lekke band op één van de proeven. Maar verder ging het die dag al een stuk beter. Zondag was mijn beste dag,” zo vertelt de jonge Harskamper. “We begonnen aan de laatste serie proeven als derde in de klasse en na de laatste proeven werden we nog tweede. Ik kan niet anders tevreden zijn. We hebben prima werk geleverd. Lisette heeft, met al haar ervaring, een belangrijke bijdrage geleverd. Ook de samenwerking met Van den Heuvel Motorsport verliep uitstekend.”

‘Goede ervaring’

Volgens de Eurol Rallysport rijder is het rijden van een WK-evenement een groot verschil met een rally in Nederland. “Het is allemaal veel compacter. Je moet in korte tijd veel meer doen. Het was een goede ervaring. Ik heb echt weer veel geleerd. Voor mij was het een prachtige kans en ik kan alleen maar zeggen; ‘dit smaakt naar meer,’ aldus de gedreven Mitchel van den Brink.

Bron: Eurol Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com