RallyNieuws
Hans Weijs & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2022
Hans Weijs & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - Vechtdalrally 2022

GTC Rally stevent af op een topeditie

De GTC Rally maakt zich op voor een topeditie. Nadat vorig jaar al een vol huis werd aangetrokken, zullen ook deze keer alle plaatsjes op het centrale servicepark in Achtmaal bezet zijn. Bovendien loopt ook de verkoop in de VIP-tent als een trein, wat betekent dat er weer een schitterend feestje gebouwd zal worden tijdens en na de Nacht van Achtmaal.

Sterk Affice

Op sportief vlak kunnen we stellen dat de affiche bijzonder sterk is. De voltallige Nederlandse rallytop komt naar Achtmaal. Aangevoerd door viervoudig winnaar en recordhouder Bob de Jong. Samen met Erik de Wild wil hij graag zijn eerste overwinning van het seizoen boeken voor eigen publiek. Maar, hij krijgt weerwerk van de leider in de tussenstand van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Gert-Jan Kobus, vorig jaar winnaar van de Hellendoornrally en van Jim van den Heuvel, recent de snelste in de Vechtdalrally.

We zijn benieuwd hoe hoog Jim in Achtmaal kan mikken met zijn Volkswagen Polo GTI R5. Die wedstrijd leverde hem namelijk nog niet veel geluk op. In elk geval zal hij op steun kunnen rekenen van zijn oudere broer. Voormalig Nederlands kampioen, Jasper, was zelf ook tweevoudig winnaar van de GTC Rally. Kevin van Deijne wil het potentieel van zijn nieuwe Hyundai i20 Rally2 showen. In de wedstrijd, die hij virtueel won in 2020 tijdens de coronapandemie, toen rallyrijden enkel virtueel mogelijk was.

Motivatie

In totaal zijn een tiental Rally2’s, de wagens van de topklasse, ingeschreven, maar één naam ontbreekt. Die van Hans Weijs Jr, winnaar van de Jack’s Drenthe Rally in Assen en van de ELE Rally. Weijs, dit seizoen een smaakmaker in het ONRK, maakt zeker nog kans op de titel. De nipte nederlaag in de Vechtdalrally ligt hem echter nog zwaar op de maag. Een bron van motivatie om erg gemotiveerd naar Achtmaal te komen om alle andere toppers het nakijken te geven. Of houdt Hans het been stijf en keert hij het kampioenschap de rug toe.

“Als organisatie wensen we alle Nederlandse toppers aan de start te krijgen. Het zal de titel van de uiteindelijke kampioen alleen maar meer glans geven. We hebben een schitterende affiche, maar die is pas echt volledig als Hans Weijs er ook nog bij komt. We willen op alle niveaus een spannende en sportieve strijd zien op de klassementsproeven,” vertelt Mark de Groot namens de organisatie van de GTC Rally.

De volledige deelnemerslijst en meer details van de wedstrijd zullen aanstaande donderdag worden onthuld. Dan is de officiële voorstelling van de wedstrijd.

bron: GTC Rally

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com