RallyNieuws
Roald Leemans - GTC Rally 2019
Roald Leemans - GTC Rally 2019

Roald Leemans met Skoda Fabia R5 naar GTC Rally

Het is een tijdje stil geweest rondom Roald Leemans. De laatste wedstrijd die hij reed was de GTC Rally. Dit jaar zal hij opnieuw van start gaan in wat hij zijn thuiswedstrijd noemt. De afgelopen seizoenen was de Citroën DS3 R5 zijn dienstauto. In de komende editie van de GTC Rally zal hij met een Skoda Fabia R5 ten strijde trekken.

Andere zaken

De Citroën bleek erg lastig naar de hand van Roald te zetten. Het team heeft er veel tijd, geld en moeite in gestoken om deze auto voor Roald te laten werken. Te vaak bleek de auto echter niet te gaan zoals Roald dat wilde. Door diverse beslommeringen in zowel het zakelijke als het privé leven is de rallysport naar de achtergrond gedrongen en werden andere zaken belangrijker. Daarom is besloten afscheid van de auto te gaan nemen.

Skoda Fabia R5
Skoda Fabia R5

Het spreekwoordelijke bloed kruipt echter toch waar het niet gaan kan. Tijdens de komende GTC Rally zit Leemans junior toch weer achter het stuur van een rallyauto. “We hebben goede contacten met SXM Motorsport en zijn met hen in gesprek geraakt om eens een Skoda Fabia R5 te huren,” vertelt Roald Leemans aan RallyNieuws. “Voor nu zijn er nog geen plannen om in het kampioenschap terug te keren. We willen wel graag aan de GTC Rally deelnemen. Als ons dat goed bevalt kunnen we eens verder gaan kijken. We zullen dan wellicht weer een andere auto gaan rijden om zo een vergelijk te kunnen hebben. Voorlopig echter concentreren we ons op de komende GTC Rally.”

Resultaat

Naast Roald zal zijn vertrouwde navigator Christiaan van Waardenburg weer gaan plaatsnemen. Samen met hem wist Roald in 2019 een aansprekend resultaat in de GTC Rally neer te zetten. Bij de junioren werd hij eerste, behaalde eerste plaats meetellend voor het nationale rally kampioenschap en in de Benelux Rally Trophy werd een derde plaats behaald.

Tekst: Edwin Hengelman

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com