RallyNieuws
Jef van Hooft & Edith Gevers - Lancia Delta - Visual Art Rally 2018
Jef van Hooft & Edith Gevers - Lancia Delta - Visual Art Rally 2018

Hard werken brengt Deltona Rallysport naar GTC Rally

Werk

Hoe overleef je als rallyteam een gigantische crash? Daar zijn we als Deltona Rallysport ondertussen wel achter… Dit overleef je door heel veel werk te verzetten als team. Na de Visual Art Rally van 14 april hadden we veel schade aan de Lancia Delta. Jef van Hooft en Edith Gevers waren even van de weg geraakt, reden door een weiland en ineens was daar een sloot. Deze was vanuit de lage positie in de Delta pas op het laatste moment te zien. Kortom met een snelheid van zo’n 70 à 80 km per uur vol een sloot in.

Zand

Hierbij had de voorzijde erg veel schade opgelopen. Verder was er nog kort een brandje onder de motorkap. Maar gelukkig dankzij de locals snel geblust met…… zand. Natuurlijk nog altijd beter dan een helemaal afgebrande Delta, maar heel goed is dat natuurlijk niet voor de techniek.

Maten

Er is sindsdien echt enorm hard gewerkt om de Delta weer rijdend te krijgen. De complete motorruimte is leeggemaakt en de ophanging aan de voorzijde gedemonteerd. Daarna is de Delta weer in haar originele maten gezet en is de opbouw begonnen. Het blok is gereviseerd en opnieuw is de koppeling verbeterd. Verder zijn er veel delen vernieuwd. Lampen, front en bumper zijn nieuw. Schermen en motorkap zijn weer strak. De oude radiateur was echter niet meer bruikbaar.

Dame

Afgelopen zaterdag heeft de dame voor het eerst gelopen en woensdagavond voor het eerst gereden. De Lancia is uitgelijnd en van een nieuwe APK voorzien. Kortom, we zijn er weer klaar voor. Maar het is tot op het laatste moment spannend geweest. We zijn echt super trots op ons serviceteam. Ze hebben er veel uurtjes aan de Italiaanse dame gewerkt. Dank daarvoor!! En natuurlijk dank aan onze sponsors en club100 leden.

Historic

De GTC Rally gaan we gebruiken om de Delta weer lekker de sporen te geven en om het vertrouwen weer verder op te bouwen. We rijden mee in de Historic Rally en hebben daar startnummer 104.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com