RallyNieuws
M-Sport - Ford Fiesta RS WRC - 2019
M-Sport - Ford Fiesta RS WRC - 2019

Hayden Paddon met M-Sport naar Finland

Woensdagavond maakte M-Sport bekend een derde auto aan het fabrieksteam, dat in augustus aan de Neste Rally Finland deelneemt, toe te voegen. De auto zal bemand worden door de Nieuw-Zeelanders Hayden Paddon en John Kennard. Als derde fabrieksteam zullen zij ook punten kunnen scoren voor het Britse M-Sport als constructeur.

Verbouwereerd

Kortgeleden maakte Hyundai Motosport bekend Craig Breen te hebben ingelijfd voor de Neste Rally Finland, de negende ronde van het wereldkampioenschap rally. Hierbij passeerde het management een verbouwereerde Hayden Paddon, die al jaren deel uitmaakt van Hyundai Motorsport.

Ervaring

Het is niet de eerste keer dat Hayden in een Fiesta WRC rijdt. In 2013 reed hij in de Spaanse RallyRACC. Hij scoorde daarbij vier punten voor het Qatar M-Sport World Rally Team. Nu zes jaar later is hij dus terug op het oude nest. In zijn achterzak steken nu acht top-3 finishes en een enorme hoeveelheid ervaring. In Finland zal hij zijn tachtigste wedstrijd in het wereldkampioenschap rally rijden.

Welkom

Hayden is blij na een lange tijd langs de zijlijn te hebben gestaan weer deel te kunnen nemen. “De deal met M-Sport is in korte tijd gesloten en ik voel me echt welkom daar,” vertelt Hayden. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat we op een goede manier zullen samenwerken om een goed resultaat te bereiken. Het is voor mij de leukste wedstrijd op de kalender.”

bron: RallyNieuws

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com