RallyNieuws

Henk Knuiman stijgt naar vijftiende plaats ondanks off day

De tiende etappe van Dakar Rally was een pittige voor Henk Knuiman uit het HSF Logistics Henstek Rally Team. In de etappe, die liep van Iquique naar Antofagasta, ging het rijden absoluut niet naar wens voor Knuiman. “Het was een echte off day voor mij. De tank zat helemaal vol vanwege de grote afstand die we moesten afleggen. Dit betekende dat er 34 liter in de tank zat. Toen we vanochtend moesten starten was het nog schemerig en er stond geen zon. We kwamen op een snel pad met veel stenen. Toen de motor een paar keer sloeg begon ik te voorzichtig te rijden en dan val je van het ene gat in het andere. Ik werd daardoor een paar keer ingehaald en kwam in het stof te rijden. Toen de tank leger begon te raken, ging het rijden weer iets beter en ik hoopte dat het na de tankstop weer bete zou gaan”.

Na de tankstop moesten de rijders een verbindingsroute van 185 kilometer afleggen. Helaas was dit 1 lange rechte weg en dit was natuurlijk erg saai. In dit gedeelte heeft Henk veel zitten denken en was hierdoor afgeleid in zijn hoofd. Toen Henk de verbindingsroute had afgelegd kwam hij bij de volgende tankstop aan waar de KTM machine weer helemaal vol met benzine werd gegooid.

“Helaas toen ik de tweede special stage in ging had ik weer hetzelfde probleem. Het was moeilijk rijden met de volle tank en dat gaat op een gegeven moment in je hoofd doorwerken. Je denkt dan van ik kan niet rijden met zo’n zware motor. Ook schoot er een oordop uit mijn oor wat ik opdat moment niet in de gaten had. Hierdoor hoorde ik ineens dat de motor meer lawaai maakte dan normaal. Op dat moment dacht ik dat de motor kapot zou gaan. Ik ben gestopt en heb naar het oliepeil gekeken. Omdat ik niets vreemds zag, ben ik weer verder gereden maar heb het voorzichtig aangedaan. Toen met nog 100 kilometer te gaan de tank weer wat leger raakte, kreeg ik een beter ritme en wist ik de dag op een 23ste plaats af te sluiten”.

Toen Henk over de finish kwam heeft Gwen gelijk de olie van de motor gelaten. De olie was nog perfect en dit is voor Henk een hele geruststelling. In het klassement is de rijder uit Wijchen opgeklommen naar een vijftiende plaats. Morgen staat de elfde etappe op het programma. De etappe loopt van Antofagasta naar El Salvador. De af te leggen afstand is 749 kilometer met een special stage over 605 kilometer.

Bron: Henk Knuiman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com