RallyNieuws

Henk Knuiman ziet af door de hoogte in tweede marathon etappe

De zevende en achtste etappe waren opnieuw marathonetappes voor Henk Knuiman uit het HSF Logistics Henstek Rally Team. Na de rustdag kon Henk er weer fris tegenaan. Ook de KTM machine was er weer helemaal klaar voor en Henk had op zaterdag goed bij kunnen komen van de eerste zware Dakarweek. De zevende etappe liep van Salta naar Salta/Uyuni en was 782 kilometer lang met een special stage over 409 kilometer. Het had op de rustdag veel geregend en de rijders wisten op voorhand dan ook niet waarin ze terecht zouden komen.

Het rijden ging lekker met Henk maar toch had hij veel last van het rijden op hoogte. Hij voelde zich een beetje slap en had het moeilijk om zich te blijven concentreren. In de slotfase van de etappe was het traject erg modderig en dit maakte het naast het rijden op hoogte pittig voor de rijder uit Wijchen.
“We zijn nog steeds onderweg en ik ben tevreden over hoe het rijden op zondag ging. Na de etappe heb ik veel werk aan de motor gehad omdat deze helemaal onder de modder zat. Tevens was dit de eerste dag van een marathonetappe waardoor wij als rijders alles zelf moeten doen en dus geen hulp hebben van een monteur. Na het klaar maken van de motor ben ik gelijk aan het werk gegaan met het roadbook want ook die was zo’n twintig pagina’s dik”.

De etappe van vandaag liep van Salta/Cuyumi naar Calama en was 692 kilometer lang met een special stage van 462 kilometer. In de nacht van zondag op maandag had het veel geregend waardoor het traject in de ochtend erg nat was. De organisatie waarschuwde de rijders op voorhand dat ze op de piste moesten blijven. Raakten ze daar buiten, dan hadden ze kans dat ze vast kwamen te zitten. Henk besloot om voorzichtig van start te gaan en zocht daarnaast nog wat naar grip omdat zijn banden er natuurlijk al een dag op hadden zitten. Tot aan CP1 heeft hij netjes gereden en geen fouten gemaakt. Daarna heeft hij het tempo opgevoerd en kwam hij beter in zijn ritme. Dit tempo heeft hij vanaf CP2 de laatste 200 kilometer tot aan de finish vast weten te houden.

“Ik heb vandaag geprobeerd om zo heel mogelijk aan de finish te komen want als je valt dan heb je problemen. Vandaag reden we rond het zoutmeer en dit is net zo groot als Belgie. Op een gegeven moment werd ik gek van het geslinger en al die bochten. Het was een lange dag maar we hebben hem goed volbracht. Omdat we ook hier weer op hoogte reden hadden ik en de motor toch wat problemen. Ik begon tijdens het rijden misselijk te worden en ik voelde mijzelf dan ook verre van lekker. De motor loopt door de hoogte niet goed door en houd in. Op zich is dit geen probleem want ik heb hier rekening mee gehouden en voor mij is het belangrijkste om de motor heel binnen te brengen. Tegen het einde van de etappe zaten we weer op 2000 meter hoogte en dan loopt de motor ineens weer een stuk beter. Ook verdween toen de hoofdpijn weer. Het was een lange dag want om 06:00 uur ben ik opgestapt en ik kwam om 17:00 uur binnen in het bivak”.

Op beide dagen is Henk op een 24ste plaats over de finish gekomen en staat na acht etappes op een achttiende plaats. Morgen loopt de negende etappe van Calama naar Iquique met een afstand van 451 kilometer en een special stage over 422 kilometer.

Bron: Henk Knuiman

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com