RallyNieuws
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ADAC Rallye Deutschland 2017
Henk Vossen & Sander van Barschot - Ford Fiesta R5 - ADAC Rallye Deutschland 2017

Henk Vossen en Johan Findhammer prepareren zich in Barneveld op nieuwe rallyseizoen

Oudgediende

Komend weekend wordt rond Barneveld de Visual Art Rally verreden; de tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap. Hoewel de wedstrijd niet meetelt voor de Eurol R5 Rally Challenge komt de Limburgse rallycoureur Henk Vossen toch aan de start. Met oudgediende Johan Findhammer op de navigatorstoel.

Degens

Met 113 kilometer op snelheid, verdeeld over negen klassementsproeven, is de Visual Art Rally een serieuze affaire. Hij is uitdagend genoeg om in competitieverband de degens met de concurrentie te kruisen. En tegelijkertijd het rallymateriaal aan een inspannende test te onderwerpen.

Experimenteren

Dit jaar heeft Vossen weliswaar de WK Rally van Monte Carlo gereden maar die wedstrijd is niet direct de ideale gelegenheid om met de rallyauto te experimenteren. “De omstandigheden, met sneeuw en ijzel, zijn er niet naar om eens flink aan de afstelling van de auto te gaan werken. Daarvoor zijn de risico’s te groot,” legt de Tegelse rallyrijder uit. Maar er valt wel degelijk nog heel wat uit te proberen met de state of the art wielophanging van de Helichem Ford Fiesta R5. “Daarvoor leent zich de Visual Art Rally prima. Het parcours bestaat uit drie verschillende klassementsproeven, die elk driemaal worden gereden. Bovendien zijn het zogenaamde ‘Rondkoersen’ waarbij een proef uit een of meerdere lussen bestaat, zodat je een paar keer langs dezelfde plek komt. Eerst ga je het traject goed verkennen, daarna ga je op volle snelheid drie keer over dezelfde proef. Als je dan iedere keer voor een iets andere wagenafstelling kiest kun je aan de hand van de gerealiseerde tijden goed bepalen welke opzet het beste resultaat geeft. Zo komen we op één middag over de auto heel wat te weten.”

Challenge

Henk Vossen heeft zich voor dit seizoen weer ingeschreven voor de Eurol R5 Rally Challenge, die met de ELE Rally van 1 en 2 juni van start gaat. En dat is uitgerekend de thuisrally van Henk Vossen, waarin de 72-jarige Limburger uiteraard een goed resultaat wil neerzetten. De komende Visual Art Rally kan daarvoor al een aardige indicatie geven. Vossen zal daarin overigens een goede bekende op de bijrijderstoel hebben, want Johan Findhammer gaat hem assisteren. En met die ervaren navigator heeft Vossen al heel wat successen gevierd.

Harselaar

De Visual Art Rally start op zaterdag 14 april om 12.10 uur op de Harselaarseweg in Barneveld. De finish wordt daar om 19.30 uur verwacht. De deelnemende equipes zullen dan 112,64 kilometer hebben afgelegd, waarvan zo’n tien procent over onverharde paden. Het wedstrijdcentrum is bij Elsstar Catering, Harselaarseweg 59 in Barneveld.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com