RallyNieuws

Hirvonen aan de leiding in Sardinië

Hirvonen aan de leiding in SardiniëHirvonen en Lethinen waren in Argentinië een klasse apart. Ze vochten zich terug in de top tien nadat ze op de eerste dag al uitgevallen waren. Tijdens de Rally van Italië, op het eiland Sardinië willen ze deze prestatie voortzetten.

De proeven zijn flink gewijzigd maar desondanks is 60% hetzelfde gebleven en daarmee heeft de zesde ronde van het WRC niets van haar charme ingeboet. De wegen zijn smal en snel. De toplaag van het wegdek bestaat uit los zand met een hardere onderlaag. Naast de wegen liggen grote keien en boomstronken. Er is daardoor weinig marge voor fouten en hebben de rijders een groot hart nodig.

In het verleden wist Hirvonen al vijf keer op de tweede plaats van het ereschavot te klimmen. Eén keer kon hij op het hoogste treetje plaatsnemen. Hirvonen is heeft een sterke band met Italië. In het verleden nam Mikko Hirvonen al deel aan lokale wedstrijden deel. Nu hij zich weer volledig vertrouwd voelt in de Ford Fiësta RS WRC zoekt Hirvonen naar manieren om al zijn kennis en kunde in klinkende resultaten om te zetten.

Op de donderdagavond werd de eerste klassementsproef verreden van iets meer dan een kilometer lengte. Deze showproef sloot Hirvonen, voor de ogen van duizenden toeschouwers, met enkele tienden van seconden als winnaar af.

Op vrijdag, tegen het einde van de ochtend, begint het echte werk. Dan liggen nog 16 proeven te wachten die de komende drie dagen nog verreden gaan worden. Het lastigste daarbij is dat slecht te zien is hoe de wegen lopen en ook is het moeilijk om de proeven te ‘lezen’. De pacenotes zijn daardoor erg belangrijk en vertrouwt hij daar volledig op.

Tekst: PB M-Sport / Edwin Hengelman
Foto: M-Sport

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com