RallyNieuws
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - ELE Rally 2019
Jan Poortman & Martijn Ebben - Ford Fiesta R2 - ELE Rally 2019

Jan Poortman hoopt goede flow voort te zetten in Vechtdalrally

Na de ELE Rally, waarin ze de derde plaats in hun klasse RC4 wisten te behalen, staat komend weekend de Vechtdalrally op het programma van JM Rallysport. De Ford Fiesta R2 van Jan Poortman en navigator Martijn Ebben had zich in de ELE Rally goed weten te houden en staat weer helemaal op punt voor de wedstrijd die rondom Hardenberg wordt verreden.

Verleden

In de ELE Rally deed zich alleen een probleem met de schakelstangen voor. Op één van de klassementsproeven moest de equipe die provisorisch vastzetten met tiewraps. Tijdens de daaropvolgende servicebeurt kon dit probleem definitief worden verholpen. “De afgelopen dagen hebben we die schakelstangen vervangen door wat steviger exemplaren,” zegt Jan Poortman. “We hopen dat het probleem daarmee definitief tot het verleden behoort. Verder hebben we eigenlijk niet zoveel hoeven doen, alleen schoonmaken en de vloeistoffen controleren.”

Goed

Voor Jan is het de tweede keer dat hij deelneemt aan deze wedstrijd. In 2016 reed hij nog met de karakteristieke Ford Escort RS. Helaas wist hij toen de finish niet te halen. Dit jaar hoopt hij, met opnieuw een Ford, de goede flow die hij had in de ELE Rally in de Vechtdalrally voort te kunnen zetten. “De auto is gewoon goed, boven verwachting eigenlijk,” laat Jan weten. “Hopelijk kunnen we dat nu voortzetten.  Het blijft een mechanische sport, dus je kunt niets garanderen.”

Parcours

Ook in de Vechtdalrally is een deel van het parcours onverhard. Voor Jan is dat geen enkel probleem. “Ik heb in het verleden autocross gereden en voel me goed thuis op het onverhard, dat gevoel wordt zelfs steeds maar beter. Ik hoop daar in de Vechtdalrally ook mijn voordeel te kunnen doen. We kunnen in ieder geval het gevecht aangaan in onze klasse. Daar strijdt een andere deelnemer met eenzelfde auto. Ik denk dat we wel een paar plaatsjes in het klassement kunnen opschuiven, zeker in onze klasse,” laat Jan optekenen.

De strijd in Hardenberg telt 126 kilometers die de deelnemers op snelheid moeten afleggen. Die zijn verdeeld over 8 klassementsproeven, waarvan 91% verharde ondergrond kent. De eerste klassementsproef start om 12:43u en de finish is om 18:20u op het serviceterrein aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg.

tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com