RallyNieuws
Jari van Hoof & Max Jacobs - Opel e-Corsa - 2022
Jari van Hoof & Max Jacobs - Opel e-Corsa - 2022

Jari van Hoof met Colin Wils van start in ADAC Opel e-Rally Cup

In het nieuwe seizoen zal de jonge Brabantse equipe, bestaande uit Jari van Hoof en Colin Wils, een spannende uitdaging aangaan. Zij gaan deelnemen aan de door Opel Motorsport geïntroduceerde unieke en eerste rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto’s: de ADAC Opel e-Rally Cup. Deze veelbelovende cup, met deelnemers uit geheel Europa, omvat zeven wedstrijden die worden verreden in vier landen.

De tweede ronde kan zelfs als thuiswedstrijd voor de jonge Brabanders worden bestempeld. Op 21 mei aanstaande komt de volledige Opel e-Rally Cup namelijk in actie tijdens de 57e Internationale ELE Rally rondom Eindhoven. Deze cup, waarin gestreden wordt met de Opel e-Corsa, biedt uitstekende doorgroei mogelijkheden op weg naar het ultieme doel van deze equipe; deelname aan het wereld kampioenschap rally’s.

Familie

Na Jari’s succesvolle rallydebuut in 2021, samen met de ervaren navigator Max Jacobs naast zich, is besloten om, mede vanwege de voor Max ontbrekende tijd, welke deelname aan een heel kampioenschap met zich meebrengt, op zoek te gaan naar een nieuwe navigator. Deze werd gevonden in de persoon van de uit Valkenswaard afkomstige jonge, ambitieuze en zeer gemotiveerde Colin Wils.

Net als bij Jari, waar vader Piet van Hoof al jaren in de top van de Nederlandse Rallysport meedraait, is het in het geval van Colin ook zo dat vader Edwin Wils zijn sporen in de sport ruimschoots verdiend heeft. Verder zijn de jonge mannen ook nog neven van elkaar dus met de samenwerking zit het wel goed. Colin kijkt alvast erg uit naar deze nieuwe ervaring met Jari en het “Van Hoof Sport” team.

Tijdens de eerste rally meetellend voor deze cup, welke reeds aankomend weekeinde verreden wordt rondom het Duitse Sulingen, zal Max voor de laatste keer de notes voorlezen aan Jari, om vanaf de ELE Rally het stokje over te dragen aan Colin.

KNAF Academy

De jonge Brabanders Jari en Colin zijn inmiddels al volop bezig met de voorbereidingen om samen zo goed mogelijk beslagen ten ijs aan de start te komen, zo is er afgelopen weekend reeds getest met de Opel e-Corsa. Ook wordt er gedurende het seizoen deelgenomen aan de intensieve trainingen waar het KNAF Academy programma in voorziet met onder andere workshops en begeleiding op fysiek, mentaal alsook media vlak. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met voormalig KNAF Academy coureur Kevin Abbring, die zijn sporen heeft verdiend op het hoogste niveau in het wereld kampioenschap rally en rallycross. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van rally en race coureurs middels het verzorgen van geavanceerde simulator trainingen.

Jari; ‘Na een positieve kennismaking met de Opel e-Corsa tijdens de Sachsen Rallye vorig jaar, hebben we besloten om met ons team van “Van Hoof Sport”, zelf een Opel e-Corsa in beheer te nemen om ons op die manier nog beter te kunnen voorbereiden. Daarnaast zal ik om goed in het ritme te blijven en nog extra ervaring op te doen, ook nog aan een aantal rallycross wedstrijden deelnemen. We gaan zodoende een druk en leerzaam jaar tegemoet, ik dank dan ook de KNAF, onze sponsoren en Van Hoof Sport voor deze unieke kans, we zullen er alles aan doen om onze ambities waar te maken.’

ADAC Opel e-Corsa Rally Cup 2022 Kalender

Actronics Sülingen Rallye (DE), 6/7 mei
ELE Rally (NL), 21 mei
Rally Stemwederberg (DE), 10/11 juni
Rally Weiz (A), 14-16 juli
Saarland Pfalz Rallye (DE), 19/20 augustus
Rally du Mont Blanc (FR), 8-10 september
3-Städte Rallye (DE), 14/15 oktober

bron: Jari van Hoof

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com