RallyNieuws
Pieter-Jan Michiel Cracco & Japser Vermeulen - Hyundai i20 - Rally van Wallonie 2022
Pieter-Jan Michiel Cracco & Japser Vermeulen - Hyundai i20 - Rally van Wallonie 2022

Interessante Rally van Wallonië voor Pieter-Jan Michiel Cracco

Pieter-Jan Michiel Cracco en zijn copiloot Jasper Vermeulen (Hyundai i20 N Rally2) eindigden zondag als negende in de sterk bezette Rally van Wallonië. Over twee weken komt het duo ook aan de start van de Sezoensrally. Maxim Decock en Colin Van Renterghem (Opel Corsa Rally4) gingen in de tweede klassementsrit van de baan en moesten opgeven.

Anders

Voorafgaandelijk aan de tweedaagse wedstrijd werd er op vrijdag een shakedown georganiseerd. “Zo’n test is altijd nuttig. Niet alleen is het plezant om in een rallywagen te kruipen, het is ook een ideaal moment om je bevindingen van de verkenningen proberen om te zetten naar een afstelling van je wedstrijdwagen”, zegt Pieter-Jan Michiel Cracco. “Het verschil tussen de Skoda Fabia Evo R5 van vorig jaar en deze Hyundai i20 N Rally2 is zo groot dat ik het voortaan tijdens zo’n shakedown anders moet aanpakken. Ook al denk ik een goede afstelling gevonden te hebben, dan nog moet ik durven om die afstelling volledig overboord te kieperen om iets compleet anders te proberen. De wagen heeft zoveel mogelijkheden dat je met een afstelling waarvan je niets verwacht toch sterk uit de hoek kan komen. Dat is iets dat ik meeneem naar de volgende rally’s.”

Op zaterdag werden er elf klassementsritten gereden. Cracco en Vermeulen sloten de dag af als zevende. “Het was een beetje zoals ik vooraf verwacht had. In Tielt wist ik dat Vincent Verschueren snel zou zijn en van de Rally van Wallonië verwachtte ik dat ik enkele ‘tikken’ rond mijn oren zou krijgen. Dat is normaal wanneer je enerzijds nog niet zoveel gereden hebt en anderzijds met een nieuwe wagen op pad trekt. Maar wàt voor een wagen. Soms wisten we waar we tijd hadden laten liggen, soms ook niet. Na afloop van de dag herbekeken we de beelden en toen werd toch wel het één en ander duidelijk. De BMA-Hyundai is een fantastische rallywagen maar je moet hem kunnen afstellen. Eens je die afstelling hebt, dan is hij prima. Dat is natuurlijk van toepassing op elke wagen, maar een beetje juist of in de goede richting werken werkt niet met de Hyundai. Het is goed of het is niet goed”, aldus PJ Cracco.

Niveau

Uiteindelijk eindigden PJ Cracco en Jasper Vermeulen op de negende plaats. “Je moet niet altijd afgaan op een cijfer om te weten of je goed of slecht gewerkt hebt. Op zondag heb ik de afstelling compleet opgegooid en was ik verbaasd van het resultaat. De Hyundai dwingt je als het ware om naar iets anders op zoek te gaan. Dat maakt die wagen net zo interessant. En dan is het nog de concurrentie. Die is van een ongelofelijk niveau. Dat een voormalig wereldkampioen bij de Junioren en een ex-fabrieksrijder bij Citroën in het WRC hier in België komt rijden zegt alles over het niveau van het BRC. Het is een zegen dat we het tegen zo’n mannen mogen opnemen. Nogal wat Belgische rijders slagen erin om hem af en toe het vuur aan de schenen te leggen. Ik ken mijn plaats en weet dat dit nu nog te vroeg is. Maar, het is wel de ambitie om dat in een later stadium wel te proberen”, besluit Pieter-Jan Michiel Cracco.

Maxim Decock en Colin Van Renterghem begonnen sterk aan de rally met de derde tijd bij de Juniors. In de tweede klassementsrit gingen ze van de baan en met de opgave tot gevolg. Beiden werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis dat ze enkele uren laten mochten verlaten.

bron: BMA Autosport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com