RallyNieuws
Niels Reynvoet & Diederik Pattyn - Skoda Fabia Rally2 - Rallye de Wallonie 2022
Niels Reynvoet & Diederik Pattyn - Skoda Fabia Rally2 - Rallye de Wallonie 2022

Niels Reynvoet bouwt het vertrouwen op in de Rally van Wallonië

Dit weekend stonden Niels Reynvoet en Diederik Pattyn aan de start van de 38e Rally van Wallonië, de vierde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Op de uiterst snelle klassementsproeven rond Namen, realiseerde het duo in de kleuren van Orfys een knappe wedstrijd. Met een ultieme eindsprint veroverden ze de achtste plaats.

Indruk

Na de eerste lus van drie proeven, was Niels onder de indruk van de snelheden die gehaald werden op de klassementsproeven. “Het is al drie jaar geleden dat we nog op dit type parcours hebben gereden. Het gaat hier bijzonder snel. De gemiddelde snelheden liggen een pak hoger dan in Tielt. In Crupet haalden we zelfs een gemiddelde snelheid van 133 km/h! Dan moet alles helemaal kloppen, want de kleinste aarzeling kost meteen een pak tijd. Na deze openingsronde gaan we het tempo stelselmatig verhogen,” vertelde Niels.

Na negen klassementsproeven stond de Orfys-bemanning op de elfde plaats, waarna ze op de Citadel bij de eerste doortocht de snelste tijd klokten op de showproef. Natuurlijk kon Niels die scratch wel relativeren. “Ja, die snelste tijd bij de eerste passage over de showproef moet je met een korrel zout nemen. Na de doortocht van de eerste wagens werd de proef gestaakt omdat er te veel stof hing. Men heeft de proef toen gesproeid en wij reden vervolgens met een veel betere zichtbaarheid. Ik was wel tevreden over onze regelmatige tijden op ongeveer 1″ per kilometer van de snelsten,” besloot Niels de openingsdag.

Achtervolging

Op zondag verhoogde hij het tempo gevoelig, maar zijn opmars werd gestuit door een elektronisch probleem in Eghezée. “Op die snelle proef kreeg ik de wagen niet in “Stage mode” gezet. We reden de ganse proef met minder vermogen in de setting die normaal voor de verbindingen is bedoeld. Het kostte nog eens 24″ en twee plaatsen. Gelukkig loste het team van PTR dat feilloos op,” vertelde Niels, die vervolgens opnieuw in de achtervolging ging. “We zijn in de achtervolging gegaan en ik probeerde dichter aan te sluiten bij de tijden van de koplopers. Op de allerlaatste proef kon ik nog voorbij Pieter-Jan Michiel Cracco opschuiven naar de achtste plaats. Zeker in de snelle situaties hebben we heel wat progressie gemaakt en het vertrouwen opgebouwd,” besloot Niels Reynvoet tevreden.

Na deze Rally van Wallonië gaat het team zich voorbereiden op de Ardeca Ypres Rally, de WRC-manche die in augustus gereden wordt. Onder andere de wedstrijden in Wervik en Staden staan op het programma van Niels Reynvoet en Diederik Pattyn.

bron: ORFYS Media

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com