RallyNieuws
Ryan Nijsink & Robert de Graaf - Mitsubishi Colt - Twente Rally 2023
Ryan Nijsink & Robert de Graaf - Mitsubishi Colt - Twente Rally 2023

Klassewinst voor Nijsink in Twente Rally

Na zijn rallydebuut in Hellendoorn kwam Ryan Nijsink afgelopen weekend aan de start van de Twente Rally rondom Hengelo. Onder lastige omstandigheden werd hij verrassend winnaar van de NC3-klasse met de Mitsubishi Colt.

Kilometers maken en voortborduren op de ervaring van zijn eerste rally was de doelstelling voor de 22-jarige Hellendoorner. Dat viel naar eigen zeggen niet mee: “Deze rally was eigenlijk alles wat de Hellendoornrally niet was, zeker qua omstandigheden. Het had veel geregend de dagen voor de wedstrijd waardoor de proeven erg glad en verraderlijk waren.”

Bakens

“In Hellendoorn waren er veel bakens geplaatst wat ervoor zorgde dat de rijders niet konden snijden, dat betekende dat de proeven relatief schoon bleven met weinig vuil op de weg. Dat was in de Twente Rally compleet anders. Hier mochten we vrijwel overal snijden, dat bleek tijdens het verkennen al. We hadden startnummer 69 en dus lagen de proeven er vuil bij. Een compleet andere rally wat dat betreft.”

Samen met navigator Robert de Graaf was het lastig om in het ritme te komen: “Op zaterdagavond reden we uiteindelijk één proef en op de openingsproef van zondag schoten we even rechtdoor. De bandenkeuze was achteraf wat aan de veilige kant. Vanaf de tweede boucle op zondag kwamen we beter in het ritme, ondanks dat we geen enkele boucle alle proeven hebben kunnen rijden door neutralisaties na heftige crashes van andere equipes.”

Constant

Op dat kleine foutje op KP Hoeve na reed Nijsink foutloos, dat werd beloond met de NC3-winst en P32 algemeen in de Twente Rally: “Dat is natuurlijk een mooi en verrassend resultaat om het seizoen mee af te sluiten. Normaal gesproken kunnen we de snellere auto’s binnen onze klasse niet bijhouden, maar we pakken de winst door constante tijden te rijden en nagenoeg geen foutjes te maken. Daar wil ik het R1-Sport-team; Erik, Guido, Thijmen, Gert, Dirk en Robert, voor bedanken.”

Nijsinks deelname aan de Twente Rally werd mogelijk gemaakt door: Klein Poelhuis Installatietechniek, Kamphuis Nijverdal, De Kleine Reclame, Havilux, Oogink Trilbeton, Auto Aaltink, Toshiba en MultiCool Klimaattechniek.

Volg de ontwikkelingen van het team tijdens de winterperiode via Facebook, Instagram en X: @R1SportCOM

Einduitslag Twente Rally 2023

1Kobus/NortierSkoda
2Andervang/HulzebosSkoda
3Ten Vregelaar/WergerSkoda
4Van Deijne/VerschuurenHyundai
5Ter Reehorst/Ter ReehorstFord
32Nijsink/De GraafMitsubishi

Einduitslag NC3-klasse Twente Rally 2023

1Nijsink/De GraafMitsubishi
2Van As/Van de LindeloofPeugeot
3Ohmstede/KionOpel
4Melio/WillemsFord
5Toprek/MelisPeugeot

Bron: R1SportCOM

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com