RallyNieuws
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Twente Rally 2023-0552
Roel van der Zanden & Gijs Boom - Toyota GR Yaris - Twente Rally 2023-0552

VDZ Racing sleept tweede plaats algemeen binnen in GR Yaris Challenge

Afgelopen zaterdag en zondag stond de Rocar-Tech Twente Rally op het programma. Door het annuleren van de Drenthe Rally bleek de Twente Rally laatste wedstrijd van het seizoen te zijn. In een sterk deelnemersveld werd door VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, een 21e plaats behaald en de tweede plaats in de GR Yaris Challenge.

Dit achter Yannick Vrielink, maar voor Niek Oude Luttikhuis die van de gelegenheid gebruik maakte om in een Pro-versie van de Yaris uit te komen. Dankzij het ontbreken van concurrent Eertink en het uitvallen van Arendsen Racing was de weg vrij naar de tweede plaats in de GR Yaris Challenge achter Yannick Vrielink. Deze laatste wint de Pro- en Algemene-klasse van het seizoen 2023. Winst in het kampioenschap “standaard GR Yaris” was er dus voor VDZ Racing!

Veldslag

De Twente Rally was een ware veldslag voor veel equipes. Op de zaterdagavond waren er al flink wat equipes die in de problemen kwamen. Het dieptepunt was een crash van de BMW-equipe Kamper en Borkent waar flink wat hulptroepen voor moesten uitrukken. Waar er oorspronkelijk vier proeven gepland stonden, werd de boel na één doorkomst stilgelegd, geholpen door het feit dat veel equipes wilden stoppen uit solidariteit. Op de zondag stonden er echter nog genoeg klassementsproeven op het programma voor een mooie rally.

Roel en Gijs starten op de eerste klassementsproef zeer sterk. Ook al was het maar een korte proef, ze zaten er meteen bovenop met een scherpe tijd. Op de tweede proef kwam de equipe echter in een weiland terecht. Kostbare tijd werd verloren maar de weg kon vervolgd worden. Op zondag was het wederom tijd voor een aantal klappers, waaronder ook Arendsen Racing. Roel en Gijs kwamen als eerste aan en zijn ook meteen gestopt en uitgestapt om te kijken of hulp nodig was. De heren kwamen er relatief OK vanaf met vooral veel spierpijn.

Speldenprikjes

Gedurende de wedstrijd was het vooral een spannende strijd met Niek Oude Luttikhuis en Wilbert van den Burg en tot de uitval ook met Arendsen. Met de standaard GR Yaris werden hier en daar toch mooie speldenprikjes uitgedeeld met competitieve tijden. Aan de finish was VDZ Racing toch mooi sneller dan de veel competitievere Pro-versie van de Yaris in handen van Oude Luttikhuis. Zo werd het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge wederom besloten met de tweede plaats in de Challenge. Vooral door constant te presteren en wedstrijden te finishen. Kampioen Yannick Vrielink was uiteraard het hele seizoen een klasse apart en sleepte naast de GR Yaris Challenge ook de Nederlandse Rally titel binnen (voor niet-R5/Rally2-auto’s).

Roel:
“Het was echt een pittige Twente Rally, daarom ben ik blij dat we gewoon hier aan de finish staan. Dat we met deze tweede plaats ook meteen de tweede plaats in de GR Yaris Challenge van dit seizoen pakken, is echt de bekroning op een mooi seizoen waarin we flinke stappen gezet hebben. Als je nu ook naar de KP-tijden kijkt, kunnen we hier en daar toch best meekomen met de snellere Pro-versies. Voor ons voelt het dan ook een beetje als “Kampioen van de standaard GR Yaris Challenge” en met die gedachte gaan we de winterstop tegemoet. Ik wil Gijs bedanken voor het mooie jaar dat we gedraaid hebben en uiteraard het complete serviceteam dat er toch weer elke keer voor zorgt dat wij netjes voor de dag kunnen komen. Dank ook aan alle marshalls, organisatoren en de vele vrijwilligers die er met zijn allen een mooi rallyseizoen van hebben gemaakt.”

Gijs:
“Tweede plek in de Yaris Challenge, zowel in de Twente Rally als in het kampioenschap. Wat hadden we nog meer kunnen wensen? We hebben een mooie rally gehad, met flink wat onderlinge competitie. Maar serieus, sommige klappers waren toch wel erg heftig om te zien en ik sluit me dan ook aan bij de woorden van Roel dat we de finish moeten koesteren. Jammer dat de Drenthe Rally niet doorgaat, nu was het einde van het seizoen ineens zo plotseling. Maar die tweede plek pakken ze ons niet af!”

Uiteindelijk werd de Twente Rally gewonnen door Gert-Jan Kobus en Martin Nortier (Skoda Fabia R5), die de Zweed Stig Andervang en Annemieke Hulzebos (Skoda Fabia R5 Evo) te snel af waren. De derde plaats was er voor Ingo ten Vregelaar en Raoul Werger die in de tweede rally met de Skoda Fabia R5 gelijk lieten zien over snelheid te beschikken. Kampioen in het Open Nederlands Rally Kampioenschap werden Kevin van Deijne en Hein Verschuuren met de Hyundai i20 N Rally2.

Uitslag Twente Rally:

1Gert-Jan Kobus / Martin NortierSkoda Fabia R5
2Stig Andervang / Annemieke HulzebosSkoda Fabia R5 Evo
3Ingo ten Vregelaar / Raoul WergerSkoda Fabia R5
21Roel van der Zanden / Gijs BoomToyota Yaris GR

Uitslag GR Yaris Challenge seizoen 2023

1Yannick Vrielink150puntenKampioen
2Roel van der Zanden94  
3Eduard Eertink77  
4Rick Arendsen61  
5Niek Oude Luttikhuis20  
6Jan van Gerven5  

bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com