RallyNieuws
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - East Belgian Rally 2023
Gert-Jan Kobus & Martin Nortier - Skoda Fabia R5 - East Belgian Rally 2023

Kobus en Nortier snel in de East Belgian Rally

Afgelopen weekend werd rondom Sankt Vith de elfde ronde van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden: de East Belgian Rally. Een wedstrijd die bekend staat om zijn snelle klassementsproeven en de mooie omgeving. Mede vanwege de goede herinneringen aan eerdere deelnames, stond ook het Kobus Tuning Competition Rallyteam aan de start. Met 100 deelnemers, waarvan 20 deelnemers in de Rally2 klasse, was het deelnemersveld uitzonderlijk sterk.

Shakedown

De rally bestond uit vier verschillende klassementsproeven, die allen drie keer verreden moesten worden. Het competitieve deel van de wedstrijd speelde zich volledig op zaterdag af. De donderdag daaraan voorafgaand hadden Gert-Jan Kobus en Martin Nortier de kans om tijdens de shakedown de Kroon-Oil Skoda te testen, om zo een goede setup voor de wedstrijd te bepalen. Door deze test stond het duo met vertrouwen aan de start van de eerste klassementsproef. Door de vele regen die gevallen was, waren de proeven erg glad en listig. Desondanks wist het duo te openen met een zevende tijd in het algemene klassement. Na de eerste boucle van vier proeven was de zevende plek ook de positie in het klassement. Een sterk begin, zeker in de wetenschap dat Gert-Jan en Martin rijden met de eerste generatie Skoda Fabia Rally2.

Na de eerste lus droogden de proeven op en waren de gladde plekken op het parcours bekend. Het team zette een tandje bij en kon versnellen. De geweldige proeven door de bossen rond Sankt Vith toverden een lach op het gezicht van Gert-Jan, die zich duidelijke amuseerde. “Vooraf hadden we niet verwacht zo dicht bij de top vijf te komen in dit sterk bezette veld. Het Belgische kampioenschap staat bekend om zijn hoge niveau en bovendien rijdt de top met nieuwere en snellere auto’s. We zijn daarom erg blij met onze snelheid”, aldus Gert-Jan Kobus, die vastberaden was om te vechten voor de vijfde plek tijdens de laatste boucle van vier klassementsproeven.

Noodlot

Het gevecht begon goed. Op de negende proef werd een vijfde tijd op de klokken gezet, waardoor Gert-Jan en Martin doorschoven naar de zesde plek algemeen. De vijfde plek kwam in zicht. Helaas sloeg het noodlot toe op de volgende proef. Tijdens het aanremmen voor een bocht, maakte de Skoda een klapperend geluid, waarna de wagen spinde. Het team dacht dat het achterste differentieel kapot gegaan was en had besloten niet meer door te rijden om verdere schade te voorkomen. Na de technische controle op maandag bleek een onderdeel in de aandrijfas kapot. Het team baalt enorm dat de prestatie niet bekroond kon worden met een goed eindresultaat.

De wedstrijd werd na een spannend duel gewonnen door landgenoot Jos Verstappen, die voor de eerste keer wist te winnen in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

bron: Kobus Tuning Competition Rallyteam

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com