RallyNieuws
Mammoet Rallysport - Libya Rally 2016
©Rallymaniacs

Mammoet Rallysport heeft alles gegeven maar niets gekregen

Martin van den Brink heeft in de derde etappe van de Libya Rally alles uit de kast gehaald. Aan de streep in Mhamid bleek de Harskamper echter voor niets zich ‘het snot voor de ogen’ te hebben gereden.

Opnieuw vormde het vinden van een waypoint het grote struikelblok in de jacht op succes in Marokko. “We hebben echt vreselijk hard gereden vandaag,” zo opent een vermoeid klinkende Van den Brink. “Het rijden ging perfect. De truck deed het fantastisch en we hadden geen problemen met de remmen of de banden.”

De inhaalrace van Martin van den Brink, navigator Wouter de Graaff en monteur Daniel Kozlovsky leek de mannen van Mammoet Rallysport terug te brengen in het goede spoor op weg naar een mogelijke eindzege in de Libya Rally. “We hebben werkelijk alles en iedereen ingehaald. Alle trucks en auto’s die voor ons zijn gestart zijn we op de route gepasseerd.”

De rallyformatie in de Renault-truck leek in de derde etappe over vleugels te beschikken. “We zijn 21 minuten na Jos Smink gestart. We haalden hem in en hadden tien minuten voorsprong. In de slotfase ging het mis met zoeken van het laatste waypoint op 20 kilometer van de finish. Het is frustrerend om de hele dag alles te geven en dan toch met lege handen te staan.”

Voor de Mammoet-formatie bleef er niets meer over dan de zesde plaats in de daguitslag en ook in het klassement is Van den Brink zesde. De achterstand op koploper Elisabete Jacinto bedraagt 1 uur 43 minuten en 39 seconden. “Misschien krijgen we nog tijd terug. We hebben namelijk een tijdstraf gekregen voor te hard rijden op de verbindingsroute. Maar dat blijkt niet te kloppen. Die overtreding was tijdens een proefritje van Mario Kress.”
De Duitser, verantwoordelijk voor de bouw van de trucks, ging na het dagelijkse onderhoud de truck testen. Buiten het bivak werd echter de (te hoge) snelheid gemeten en op het conto van 
Van den Brink geschreven. “Maar na drie dagen heb ik er nog niet echt veel lol in. Het testen verloopt uitstekend, maar de resultaten blijven op deze manier veer achter. Het is een harde leerschool. Ook voor Wouter en Daniel is het goed om dit mee te maken.”
Martin van den Brink weigert echter on de handdoek in de ring te gooien. “Morgen is het maandag en gaan we gewoon opnieuw proberen om de achterstand goed te maken. Technisch gezien hebben we niets te klagen. We moeten nu alleen de storingen in de communicatie zien op te lossen.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com