RallyNieuws
Mats van den Brand - Ford Fiesta R2 - Finland 2015

Mats op zoek naar grens tijdens Rallye Deutschland

De WK Rally van Duitsland is in meerdere opzichten een bijzondere wedstrijd voor Verkooijen Rally Sport-coureur Mats van den Brand. Vorig jaar markeerde deze asfaltrally zijn internationale doorbraak en bovendien is de ‘ADAC Rallye Deutschland’ zijn thuiswedstrijd binnen de Drive Dmack Fiesta Trophy 2015. “Dit wordt de eerste rally van het seizoen die niet nieuw voor me is. Mijn doel is om het resultaat van vorig jaar te evenaren”, kijkt het KNAF Talent vooruit naar de WK-wedstrijd die van 20 tot 23 augustus wordt verreden rondom Trier.

Als rallyrijder uit Nederland voelt het 24-jarige talent uit Sint-Oedenrode zich uitstekend thuis op de 374 km asfaltwegen die hij krijgt voorschotelt in Duitsland. Mats van den Brand: “Het is een prachtige wedstrijd met heel technische proeven door de wijnranken aan de oevers van de Moezel en over de B-wegen rond Trier. Bijzonder is Panzerplatte, de monsterproef van 45,61 km over voormalig militair oefenterrein. We rijden die proef twee keer en dat is al bijna een rally op zich.”

Op zoek naar eigen grens
Na nieuwe belevenissen in Portugal, Polen en Finland verschijnt de coureur met steun van KNAF, M-Sport en Verkooijen Rally Sport in Duitsland aan de start met waardevolle ervaring. Sinds 2013 maakt Mats van den Brand deel uit van het talentenontwikkelingsprogramma KNAF Talent First van de Nederlandse autosportfederatie. In dat kader mocht hij in 2013 de proeven van de Duitse WK-wedstrijd verkennen om zo te wennen aan de uitdagingen in het WK.

Vorig jaar debuteerde Mats van den Brand als coureur in Duitsland gesteund door de KNAF met Verkooijen Rally Sport en toonde daar zijn talent door als nieuwkomer direct tweede te eindigen in de categorie voor identieke Ford Fiesta R2’s. Het markeerde zijn internationale doorbraak. “Dit wordt de eerste rally van het seizoen die niet nieuw voor me is. Mijn doel is om het resultaat van vorig jaar te evenaren. Ik wil op zoek naar mijn eigen grens en dan zien waar we eindigen. Ik heb er vertrouwen in, dat ik er met deze strategie goed bij zal zitten.”

Steun van Nederlandse en Belgische fans
De vele Nederlandse en Belgische rallyfans langs de proeven zorgen in Duitsland voor extra inspiratie. “Voor Martijn en ik voelt dit als een thuiswedstrijd. Vorig jaar was ik verbaasd over de vele Nederlandse fans die naar Duitsland waren gekomen. Ik hoop dit jaar weer hun steun te mogen ervaren”, meldt een gemotiveerde Mats van den Brand. Ook zijn Belgische navigator Martijn Wydaeghe is klaar voor de afspraak rond Trier: “Toen de kalender bekend werd, heb ik deze wedstrijd rood omrand in mijn agenda gezet. Asfalt ligt ons en de fans maken de wedstrijd nog mooier. We zullen niets cadeau krijgen, maar ik heb vertrouwen in een sterke prestatie.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com