RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2021
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2021

Nieuw avontuur VDZ Racing alweer snel ten einde

Afgelopen zaterdag stond voor VDZ Racing de primeur op de kalender. Het team zou met de nieuw opgebouwde Peugeot 206 debuteren in de Peugeot 206 Rally Cup tijdens de Vechtdalrally in Hardenberg en omgeving. Het werd echter een korte dag met een crash op de tweede klassementsproef, die het team tot opgeven dwong.

Vol goede moed was het hele team naar Hardenberg afgereisd. Ondanks het ontbreken van een echte testrit voorafgaand aan de rally, wist het team dat ze een erg potente auto hadden gebouwd door onderzoeken op o.a. motorisch gebied. Tot op het laatste moment was het team druk bezig om de auto gereed te krijgen. Daarom was er, uitgezonderd van wat lokale rondjes, waar allesbehalve op wedstrijdritme gereden kon worden, geen tijd voor een testrit.

Eerste test

Daarom werd er ook niet al te hoog ingezet op een topklassering en werd de wedstrijd ook meer gezien als een eerste echte test voor de gifgroene Peugeot 206. Op de eerste proef werd er behoudend gestart en was het vooral wennen aan en het leren kennen van de auto. Specifiek natuurlijk de handrem met de lange rechte stukken en scherpe bochten in de Vechtdalrally. Ook op het onverhard deed de 206 het super, totdat het op de tweede klassementsproef fout ging. Na een prachtige doorkomst op onverhard ten overstaande van flink wat publiek, ging het even verderop fout. Toen er flinke hobbels in de weg zaten en de voorkant van de auto geschept werd en via een koprol in de naastgelegen sloot terecht kwam. Roel van der Zanden en Ilse van de Sande kwamen redelijk ongeschonden uit de auto en na wat spierpijn en hoofdpijn is het te hopen dat ze hier niet al te lang last van houden. De vers opgebouwde 206 is er echter slechter aan toe, zo bleek na inspectie. En zo zal er de komende tijd weer flink wat tijd van de monteurs van het team geïnvesteerd moeten worden om weer helemaal fris aan de start van een rally te staan.

Zuur

Roel & Ilse: “Wat hadden we het weer geweldig naar ons zin met de nieuwe auto. Tot op het laatste moment is er door iedereen superhard gewerkt om hier ons debuut te kunnen maken en om dan zo te moeten eindigen is enorm zuur. Nadat we op de eerste proef de auto flink hebben getest en we ook slechts 30 seconden achter de eerste 206 zaten, gaf ons al vertrouwen. Op het onverhard verbaasden we ons echt hoe goed de auto was en achteraf gezegd hebben we ons misschien wel iets te veel verbaasd, gezien de crash die volgde. De schade aan de auto is toch wel iets groter dan gehoopt, we hebben alle vier de hoeken geraakt… We hebben echter besloten om de auto weer opnieuw op te gaan bouwen en er weer voor te gaan. Wanneer we de volgende wedstrijd kunnen rijden is daarom even afwachten. Helaas komt de Hellendoorn Rally echt te vroeg.”

De wedstrijd werd gewonnen door Michiel Becx met Sander van Barschot, gevolgd door Bas van Kamperdijk met Nadia Muilwijk. Beide equipes reden in een door Hans Weijs Motorsport geprepareerde Volkswagen Polo R5, wat ook meteen de eerste overwinning van deze auto in de Nederlandse rallysport is. Derde werden Kevin van Deijne en Hein Verschuuren met de Skoda Fabia R5. De 206 Rally Cup werd gewonnen door Rudy en Joost Schenkeveld, gevolgd door Dylan en Johan Teiwes. De derde plaats was er voor Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans.

Bron: VDZ Racing

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com