RallyNieuws
Maarten Potgieter & Bart van den Hoek - Opel Adam - Circuit Short Rally 2019
Maarten Potgieter & Bart van den Hoek - Opel Adam - Circuit Short Rally 2019

Nieuwe equipe HART niet ontevreden over debuut

Zaterdag 23 februari heeft het HART (HAN Automotive Rally Team) deelgenomen aan de achtste Circuit Short Rally, op Circuitpark Zandvoort. Dit jaar wordt de Opel Adam bestuurd door een nieuwe equipe, bestaande uit Maarten Potgieter als coureur en Bart van den Hoek als navigator.

Opening

Deze rally betekende de officiële opening van het rallyseizoen 2019 en bestond uit een viertal klassementsproeven. De totale afstand was 52 km, waarvoor meerdere ronden op het circuit werden gereden. De eerste twee KP’s werden in normale rijrichting verreden en na een middagpauze werden de overige twee KP’s in tegengestelde richting verreden.

De eerste twee KP’s bestonden ieder uit drie-en-halve ronde op het welbekende circuit. Na het verkennen in de vroege ochtend mocht de equipe met startnummer 35 om 12:03u starten. Er werd rustig begonnen, het was immers de eerste rally voor de nieuwe equipe. Met de Opel Adam gebeurde weinig opmerkelijks, hoewel een inhaalactie van een andere deelnemer ervoor zorgde dat deze vlak vóór de Adam in de bandenstapel van een chicane belandde. Gelukkig reageerde de coureur hier erg beheerst op en was er geen vertraging voor de Adam. Op deze proef werd dan ook een 37e tijd neergezet.

Ritme

Na de service van een uur, waarbij geen grote bijzonderheden waren, kon begonnen worden aan de tweede KP. Nu de equipe wat beter aan de auto gewend was en er een beter ritme opgebouwd was tussen de navigator en coureur, kon het tempo opgevoerd worden. Het resultaat was dan ook een stijging van twee plaatsen, met de 35ste tijd tot gevolg.

Hierna volgde opnieuw een service, ditmaal van anderhalf uur. Opnieuw waren er geen grote dingen, op het vervangen van een klein onderdeel van het benzine-injectiesysteem na. Hierdoor konden ook de laatste twee proeven probleemloos verreden worden, ondanks dat deze nog genoeg uitdaging boden vanwege de tegengestelde rijrichting op het circuit.

Klassement

Uiteindelijk mocht er nog een 31ste en 36ste tijd genoteerd worden, waardoor het team uiteindelijk als 30e finishte in het algemeen klassement en zelfs als tweede in haar eigen klasse. Al met al helemaal geen slecht resultaat voor een eerste rally!

De volgende rally voor het HART is de Sijperda Zuiderzeeshortrally, deze is op zaterdag 16 maart in en rondom Emmeloord.

bron: Han Automotive Rally Team

Plaats reactie

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com